1. yle.fi
  2. Uutiset

Kalpan huikea viikko - 3 ottelua, 0 päästettyä!

Playoff-kiekkoa, oli yksituumainen mielipide Niiralan montussa, kun KalPa oli kukistanut huikan pelin jälkeen Kärpät Tommi Jokisen rankkarimaalilla 1-0 jääkiekon SM-liigassa. Nollapeli oli KalPalle kolmas ja sen maalivahdille Ari Ahoselle toinen perättäinen.

KalPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Kalpan puolustaja Ari Ahonen
YLE

Ennakkoasetelmat

Illan ottelussa asettuivat vastakkain liigan kolmanneksi paras vierasjoukkue Kärpät ja neljänneksi paras kotijoukkue KalPa.

Kilpipaidoille illan ottelu oli jo viides kymmenen päivän jaksolla. Molemmista tamperelaisjoukkueista tuli voitto, sitten tappio Lahdessa Pelicansille, jonka jälkeen KalPa kaatoi HIFK:n tiistaina kotonaan 4-0 ja Bluesin Espoossa 4-0.

Kärpät juhli torstaina Lahdessa Pelicansin kustannuksella 5-0-voitollaan. Kärppä-luotsi Matti Alatalo arvioi ennen ottelua, että Kuopiossa on onnistuttava täydellisesti, jos mieli voittaa.

KalPalta poissa kokoonpanosta oli edelleen Sami Kapanen, Kärpiltä Jari Viuhkola, Teemu Normio ja Joonas Donskoi.

Ratkaisu

Ottelu muistutti jo playoff kiekkoa. Molemmat joukkueet välttivät virheitä, karvasivat ahnaasti ja taklauspeli kulki. Avausmaalia Niiralan montussa saatiin odottaa ottelun puoliväliin saakka. KalPan Tommi Jokinen kaadettiin puolittaisessa läpiajossa, eikä päätuomari Jyri Rönn epäröinyt hetkeäkään tuomitessaan rangaistuslaukauksen.

Jokinen tekikin suorastaan jäätävän harhautuksen rangaistuslaukauksessa ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Petri Koivisto Kärppä-maalissa jäi tilanteessa täysin aseettomaksi.

Erittäin tarkkaa miesvartiointia pelanneet joukkueet tarjoilivatkin Niiralan montun illassa playoff-kiekon tasoisen pelin. Molemmilla joukkueilla oli muutama herkullinen paikka laittaa tulostaulun lukemat uusiksi, mutta maalivahdit, Ari Ahonen KalPa-maalissa ja Petri Koivisto Kärppien maalissa olivat eri mieltä.

Kommentit

- Kyllä, playoff-kiekon tasoinen peli tänään pelattiin, sanoi Kärppien Matti Alatalo.

- Meillä oli muutamia todella hyviä paikkoja, mutta kiekkoa ei saatu sisään. Pikkuisen ollaan nyt KalPaa perässä. Keväällä tavataan, heitti Alatalo.

- Hieno taistelu. Pelattiin puolustuspää todella hyvin. Kärpät tuli muutaman kerran todella vaarallisesti, mutta saatiin pidettyä maali puhtaana, summasi Ari Ahonen.

- Varatankeilla mentiin. Iso kiitos joukkueelle kovasta taistelusta, tiivisti KalPan Pekka Virta kuopiolaisten kymmenen päivän aikana pelaamien viiden ottelun jälkeen.

Muuta

Joukkueet lähtevät ansaitulle joulutauolle, mutta palaavat jäille vielä muun kansan viettäessä joulujuhliaan. SM-liiga jatkuu tapaninpäivänä, mikä tietää sitä, että jääharjoitukset alkavat joulupäivänä.

- Mekin lähdemme joulupäivänä jäille, vaikka peli on sunnuntaina, mutta se on matkapeli. SM-liiga voisi ihan pikkuisen miettiä näitä otteluohjelmia, ja mitä ne pelaajille tarkoittavat, puhisi Alatalo.

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi