Seksilelut eivät herätä boikottihaluja

Lappilaiset suhtautuvat varovaisen odottavaisina uutiseen, jonka mukaan Citymarketit alkavat myydä seksivälineitä. Citymarketit ryhtyvät myymään tammikuussa seksivälinetuotesarjaa, jossa on muun muassa hieromasauva.

seksivälineet
Seksivälineitä yöpöydällä.
Seksivälineitä saa yhä laajemmin päivittäistavarakaupoista.YLE

Suomi on ensimmäinen Pohjoismaa, jossa seksivälineet tulevat tässä laajuudessa päivittäistavarakauppaan. Rovaniemen Citymarketissa asiakkaiden mielipiteet olivat pääasiassa positiivisia.

- Jos joku niitä haluaa ostaa, niin se on hyvä, että niitä on täälläkin myynnissä. Eiköhän se ole jonkin suojan takana lapsilta piilossa.

- Ehkä vähän karsastan ajatusta, mutta ei se haittaa ostosten tekoa täällä.

- Jaa-a. Ei se kyllä minua sinänsä kiinnosta, mutta en aivan Citymarketiin toisi niitä. Ei se kyllä estä minua tänne tulemasta, mutta ei se varmaan tuo hyvää imagoa lapsiperheiden kannalta.

- Ei se minua kyllä häiritse ollenkaan, ei minun ole pakko mennä sille osastolle. Hyvä kuitenkin, että valikoima laajenee. Ihan okei.

- Se on ihan normaalia.

- Ei kuulosta hyvältä. Itse kukin käyttää mitä laitetta käyttää, mutta ne eivät kuulu näihin kauppoihin.

Syntyykö kansanliike?

Harva asiakas ajatteli, että perin lestadiolaisessa Lapissakaan seksilelu synnyttäisi mitään vastareaktiota - boikotista puhumattakaan. Onhan kaupoissa jo pitkään ollut myynnissä pornolehtiä.

- En usko.

- Vaikea sanoa. Voi olla.

- Toivottavasti ei.

- En osallistu mihinkään kansanliikkeeseen, mutta ne eivät kuulu näihin kauppoihin ilman mitään kansanliikettäkään.

Lähteet: YLE Lappi