Perintöveron nostosta nousemassa poliittinen riita

Eduskunnan talousvaliokunnan kansanedustajat uskovat, että mahdollinen perintö- ja lahjaverotuksen kiristäminen vaatii vielä poliittista keskustelua. YLEn Aamu-tv:ssä vierailleiden Jouko Skinnarin (sd.) ja Harri Jaskarin (kok.) mukaan asia nousee varmasti esille eduskunnassa.

talous
Grafiikka, joka setelitaloa. Verohallinnon tunnus.
YLE Uutiset grafiikka

Aamulehden mukaan asuinkäytössä olevien omakotitalojen perintö- ja lahjavero nousee roimasti jo ensi vuoden alussa. Lehden tietojen mukaan asuinkäytössä olevien omakotitalojen arvostushinnat nousevat paikoin jopa 38–51 prosenttia. Myös metsien ja peltojen perintöveroon on odotettavissa tuntuvia korotuksia.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.) vaatii valtiovarainministeriötä ottamaan poliittisen vastuun muutoksesta. Hänen mielestään näin suuri verotusmuutos näin suurilla prosenttikorotuksilla ei voi olla virkamieshallinnon asia.

- Aikoinaan olin ministerinä valtiovarainministeriössä hoitamassa näitä asioita. Jos olisin tässä tilanteessa, niin ottaisin tilanteen hallintaan, Skinnari opasti.

Myös talousvaliokunnan jäsen Harri Jaskari (kok.) on varma, että verotusasiasta tulee eduskunnassa vielä suuri keskustelu.

Jaskari arvioi, että verotusmuutos "lyö korville" myös sitä näkökulmaa, että moninkertaisesta verotuksesta pyritään eroon.

Lähteet: YLE Uutiset