Konkurssiin ajautuneen Lomaliiton kohteista osa joulun auki, osa suljetaan

Konkurssiin ajautuneen Lomaliiton kohteista ainakin Keurusselkä ja Savonlinnan kylpylä jatkavat toimintaansa joulunpyhien yli. Sen sijaan Espoon hotelli Korpilampi, Kalajoen Rantakalla sulkevat ovensa, jos jatkajaa ei löydy.

Kotimaa

Yhtä kolmesta konkurssipesän osasta hoitava asianajaja Juho Lenni-Taattola kertoo, että he ovat jo päättäneet jatkaa Keurusselän toimintaa sunnuntaihin 27. joulukuuta asti. Jatkosta päätetään myöhemmin.

Punkaharjun valtionhotelli on sen sijaan kiinni. Normaalistikin se on ollut auki vain tarpeen mukaan tai tilauksesta.

Lenni-Taattolan mukaan tilanne näyttää tässä vaiheessa hyvältä Espoon Lepolammen, Punkaharjun Lomakeskuksen ja Savonlinnan Pietari Kylliäisen suhteen. Lopullisesti asia ratkeaa kuitenkin lähiaikoina, kun varmistuu, onko niiden pitäminen jouluna auki kannattavaa.

Lenni-Taattolan mukaan kokonaistilanne näyttää paremmalta kuin hän luuli. Hän myös kiittää hotellien henkilökuntaa siitä, että he ovat konkurssista huolimatta jaksaneet tehdä työtään innostuneesti.

Savonlinnan kylpylälaitoksen osalta pesää hoitava asianajaja Jorma Tuomaala puolestaan kertoo, että Savonlinnan kylpylä yritetään pitää auki vuodenvaihteen yli. Sitä saatetaan kuitenkin pyörittää normaalia pienemmällä henkilökunnalla.

Rantakalla ja Korpilampi sulkevat sen sijaan ovensa.

Lomaliiton hotellien noin 220 työntekijän työsopimukset päättyvät jouluaattona. Sen jälkeen osa työntekijöistä jatkaa työskentelyä konkurssipesälle.

Pesänhoitajat etsivät parhaillaan jatkajia Lomaliiton eri osille. Tuomaalan mukaan puhelimet ovat soineet ahkerasti, mutta tarkemmin hän ei halua ostajien kiinnostusta arvioida.

Jo maksetut lomat maksettava uudelleen

Lenni-Taattola toteaa, että osalla varauksen tehneistä joulunvietto Lomaliiton hotellissa saattaa peruuntua, vaikka varattu kohde pitäisikin ovensa auki.

Lain mukaan lomista maksetut ennakkomaksut jäävät konkurssipesään, ja jos loman haluaa pitää, se on maksettava uudelleen.

Ennakkomaksu tulkitaan velaksi ja sen takaisinsaanti ratkeaa vasta pesänselvityksen yhteydessä.

Lenni-Taattola toteaa, että ennakkomaksu on maksettu yleensä yksityisten ihmisten tuetuissa lomissa.

Lähteet: YLE Uutiset