Sananen 17.12.2009 – Sauvasekoittaja

Joulun ongelma on nykyään se, että riittääkö kaikille pattereita. Etenkin kun uusia patterikäyttöisiä tarvikkeita on tulossa myyntiin marketteihin. Eikä niitä ole tarkoitettu lapsille.

seksivälineet
YLE / Arvo Vuorela

Osta Jouluksi lelu. Näinhän sen pitää olla, vaikka tämmöistä mainoskamppanjaa ei tänä vuonna olekaan. Ja tätä taustaa vasten tuntuu erikoiselta, että Citymarket tuo hieromasauvat hyllyillensä vasta Joulun jälkeen. Eikö syksyn runtelema stressaantunut ihminen kaipaisi pientä hierontaa juuri seesteisinä Joulunpyhinä. Uudella lelulla, uudella innolla.

Tammikuusta lähtien perheen aikuisilla on kylmä hiki pinnassa viimeistään Citymarketin tuulikaapissa. Löytävätkö lapsukaiset alle minuutissa oudosti juipottavia kumisauvoja, jotka jo heti seuraavassa tuokiossa surisevat ja kiemurtelevat kilpaa myymälän lattialla. Älkääs hei lapset miekkailko niillä! Petteri, pistä pois, tuo täti tulee tuolta ostostelemaan.

Moni pohtii uskaltaako enää kulkea hallin siihen osaan jossa killuu kyltti: ELINtarvikkeet. Mitähän elintarvikkeita siellä riviin on runtattu näytille. Onko tuo sitä suoramarkkinointia? Etsiikö rouva elintarviketta ? Paniikkiin ei kannata mennä. Ei ne välttämättä tarkoita niitä, mutta samalla herää kysymys missä ne niitä myy. Luonteva paikka olisi urheiluvälineosasto. Pingismailojen ja piikkimattojen välissä.

Virallisesti sanotaan, että ruokakauppa on jo pitkään huutanut hyvinvointitarvikkeita. Muutos on suuri, kun tähän asti pahoinvointitarvikkeet ovat olleet niitä suosituimpia, kuten kalja ja tupakka. Ne jotka ihan periaatteesta vastustavat sauvojen tuloa perhemarkettiin sanovat, että onhan siellä jo riittävästi hyvinvointitarvikkeita. Tällöin ne viittaavat kotimaisiin komeisiin vihanneksiin, kuten porkkanoihin ja kurkkuihin. Ja korostavat, että hyvinvointi lisääntyy ihan suunkin kautta nautittuna, juu.

Monta on avointa kysymystä, ennen kuin uni tulee. Kauppa sanoo, että hieromasauvat pakataan huomiota herättämättömästi. Hyvä. Paitsi, että mistä sitä tarkka kuluttaja tietää sitten minkä kokoinen ja mallinen pötkylä siellä paketissa on. Joka pääsiäinen kaupat täyttyvät pääsiäismunia helistelevistä ja kuulostelevista mummeleista. Sama näky on edessä Citymarketin käytävilläkin. Paketit vain ovat pitkulaisempia ja helistelijät nuorempia. Muistaa kannattaa, että isommasta saa enemmän plussapisteitä kuin pienestä. Eli enemmän parempaa mieltä. Enemmän hyvinvointia. Entä tuleeko piankin Pirkka-dildo? Viaton, maltillisen kokoinen ja beigen värinen. Koko kansan orgasmiväline. Kannessa teksti: Takuu: asiallinen, rento olo.

Onhan tämä mukava ja reipas päänavaus. Tässä tapauksessa alapään. Ainut mikä askarruttaa on se, että riittääkö perheessä pattereita kaikille. Kun Jouluna lapsille kertyy niitä huutavia leluja kymmenittäin. Jos perheessä tapellaan koko orkesterilla viimeisistä pattereista nyt huutamalla ja kiukuttelemalla, niin hyvinvointi ei lisäänny. Onko ne silloin oikeita hyvinvointivälineitä?

Jotkut on sitä mieltä, että hyvinvointi lähtee sisältäpäin. Korostan, että tarkoitan nyt sisuskaluista päätä ja sydäntä. Hyvän, tyytyväisen, tasapainoisen olon saavuttaminen on joskus pitkä ja henkilökohtainen prosessi. Siihen ei jokainen dildo auta. Toisaalta yrittänyttä ei laiteta.

Jos käykin niin, että rahvas innostuu perhemarketin sauvoista kuumeisesti. Kaupassa törmätään vanhoihin koulukavereihin ja jo ennen kulumisia vertaillaan pitkulaisia ostoksia ja nauretaan uudelle ihanalle ajalle joka koitti. Ai teilläkin panostetaan hyvinvointiin, kiva. Hyvät Jussit!

Sitten ne pölyyntyvät pikavauhtia kirjahyllyissä tai nöyhtääntyvät siivouskomerossa kenkälankin ja heijastimien puristuksessa. Ja mitä sitten tapahtuu?

Jos Italiassa lyödään ihmistä kirkolla, niin Suomessa lyömiseen on käynyt perinteisesti mikä tahansa. Vesuri, taskulamppu, rengasrauta, paistinpannu. Joka viides suomalainen nuori mies on joutunut väkivallan kohteeksi. Suomalaiset ovat herkkiä lyömään toisiaan. Turpaan vedetään tuplatutkinnoista huolimatta. Sivistys on ihmisillä vain ohut pintakerros, kuin sinappihuntu sialla. Liha tulee tummumaan jatkossakin.

Nähdäänkö jo ensi vuonna ensimmäinen uutinen, jossa suomalaiset ovat pahoinpidelleet toisiaan julmilla hieromasauvoilla. Kuinka paljon siinä on mukana henkistä väkivaltaa, jos kotimainen Kalevi hakataan ja nöyryytetään pahaan kuntoon juuri dildolla? Kehtaako aiheesta kysyä kun kohdataan maamiesseuran talolla?

Väkivalta on rumaa. Yritetään olla lyömättä toisiamme, siinä Joulun sanomaa sokkeliksi. Varsinkin muistutan, että se perheen piparitalo on suojeltu rakennus. Nimenomaan lyöntiaseena. Maistaa saa.

Lähteet: Maasola - maallikkosaarnaaja