1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hammaslääkärit

Ylämaalla hammaslääkärin mentävä reikä

Lähimmät hammaslääkäripalvelut löytyvät kymmenien kilometrien päästä. Alueraati toivoo myös lisää asiakkaita terveysasemalle, jotta sen säilyminen olisi turvattu.

Kuva: YLE

Ylämaalaiset toivovat hammaslääkäripalveluiden palauttamista omalle terveysasemalle. Aikuisten hammashuolto lopetettiin Ylämaalta viime kesänä ja nyt lähimmät palvelut löytyvät Lappeenrannan keskustasta Armilasta 40 kilometrin päästä.

Viime syksynä perustetun alueraadin huolena on myös oman terveyskeskuksen säilyminen. Kulkeminen keskitettyjen palvelujen luo on alueraadin mukaan hankalaa, sillä Ylämaalla ei ole julkista paikallisliikennettä.

Ylämaalaiset toivovat, että lähikylien asukkaat alkaisivat käyttää terveysasemaa enemmän sen säilymisen turvaamiseksi. Uusia asiakkaita voisi tulla esimerkiksi Raiposta, Simolasta, Pulsasta ja Vainikkalasta.

Ylämaan terveyspalveluista keskustellaan torstai-iltana kaupungin järjestämässä asukasfoorumissa Ylämaan koululla. Paikalla on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin edustajia vastaamassa yleisön kysymyksiin. Tilaisuus alkaa kello 18. Sitä ennen järjestetään kahvitilaisuus.