Haltsonen hämmentynyt ehdokkuudestaan suosikkinäyttelijä-äänestyksessä

Porin Teatterin näyttelijä Vesa Haltsonen kertoo olevansa hämmentynyt ehdokkuudestaan näyttämötaiteen Thalia-gaalassa. Hänen mukaansa on hienoa, että ehdokkaina on näyttelijöitä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Suomen Kansallisteatterissa järjestettävä gaala on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Thalia-gaala
Kohtaus Porin Teatterin Viulunsoittaja katolla -esityksestä. Konstaapeli ja Tevje (Jarmo Salmi ja Vesa Haltsonen).
Jarmo Salmi (vas.) ja Vesa Haltsonen.Porin Teatteri

Turun lentoasemalta tavoitettu Vesa Haltsonen on hämmentynyt ja iloinen saamastaan ehdokkuudesta suosikkinäyttelijäksi Thalia-gaalassa.

- Vähän hämmentynyt olo tietysti on. Katselin muita ehdokkaita ja huomasin, että kovassa seurasssa ollaan, ehdokkaina on kuuluisia näytelijöitä Pertti Sveholmista lähtien. Hienoa tuntuu olla ensimmäistä kertaa järjestettävässä gaalassa ehdokkaana, yllättävääkin, mutta kyllä jalat pysyvät maassa, toteaa Vesa Haltsonen.

Perusteluina ehdokkuudelle Thalia-gaalan sivuilla mainitaan, että Haltsosen intensiivinen tapa näytellä kokonaisvaltaisesti sekä laulaessaan että puhuessaan saa katsojat antautumaan.

- Lähdetään nyt ainakin siitä, että aina sitä pyrkii tekemään työnsä mahdollisimman hyvin. Luonnehdinta kuulostaa hienolta ja on varmaankin kiteytynyt Viulunsoittaja katolla musikaalin tiimoilta. Musikaalia on mahdottoman hieno tehdä. Viulunsoittaja katolla on siinäkin mielessä hieno musikaali, että siinä löytyy syvyyttäkin toisin kuin monista muista musikaaleista. Musikaalissa on esillä semmoisiakin asioita, joita ajattelee omassa elämässä ja iässä. Se on napsahtanut oikeaan saumaan , kertoo Haltsonen.

Haltsonen kertoo olevansa iloissaan siitä, että ehdokkaat eivät ole pelkästään pääkaupunkiseudun näyttelijöitä tai televisiosta tuttuja vaan ehdokkaiden joukossa on näyttelijöitä muualtakin Suomesta.

Lähteet: YLE Satakunta