Brittipoliisi uskoo: Kateissa oleva Madeleine ehkä elossa

Scotland Yard vaatii Portugalin poliisia avaamaan tutkinnan uudelleen. Madeleine McCann katosi ollessaan lomalla vanhempiensa kanssa viisi vuotta sitten.

Ulkomaat
Madeleine McCann miltä hän näyttäisi 9 vuotiaana.
Arvio siitä miltä Madeleine McCann näyttäisi 9 vuotiaana.Teri Blythe / EPA

Britannian poliisi sanoi keskiviikkona pitävänsä mahdollisena, että Portugalissa viisi vuotta sitten kadonnut pikkutyttö on yhä elossa. Scotland Yard vaati Portugalin viranomaisia avaamaan Madeleine McCannin katoamistapauksen tutkinnan uudelleen.

Vanhempiensa kanssa lomalla ollut Madeleine katosi hotellihuoneesta vain hieman ennen neljättä syntymäpäiväänsä toukokuussa 2007 Portugalin Praia da Luzissa.

Scotland Yardin mukaan Britanniassa tutkittu todistusaineisto osoittaa, että tyttö saattaa olla yhä elossa. Poliisi on julkistanut uuden, tietokonekäsitellyn kuvan tytöstä, joka täyttäisi yhdeksän toukokuun 12. päivä.

- Aidosti uskomme mahdollisuuteen, että hän on elossa, sanoi rikosylikomisario Andy Redwood Scotland Yardista.

Redwood johtaa yli 30 poliisin ryhmää, joka on keskittynyt katoamistapauksen tutkintaan. Tutkinta on maksanut tähän mennessä noin kaksi miljoonaa puntaa eli 3,2 miljoonaa euroa.

Katoaminen sai maailmanlaajuista huomiota, koska tytön vanhemmat olivat aluksi Portugalin poliisin epäiltyinä. Vanhemmat kuitenkin vapautettiin kaikista epäilyistä. He sanovat, että ulkopuolinen henkilö tai henkilöt ovat siepanneet tytön. Lukuisat ihmiset sanovat nähneensä Madeleinen elossa eri puolilla maailmaa.

Portugalin viranomaiset lopettivat tutkinnat 2008. Vanhemmat ovat kuitenkin rahoittaneet tutkintaa yksityisesti, ja nyt Britannian poliisi haluaa käynnistää virallisen tutkinnan uudelleen sekä yksityisten tutkijoiden että Britannian ja Portugalin poliisien keräämän aineiston perusteella.

Lähteet: AFP, AP