Okuli siirtyi sähköiseen ajanvaraukseen

Terveyspalveluiden sähköinen ajanvaraus on otettu käyttöön ensimmäisenä maakunnassa Liperissä ja Outokummussa. Kuntien internetsivujen kautta voi nyt varata aikoja esimerkiksi sairaanhoitajille ja ehkäisyneuvolaan.

sähkö
Okulin terveyspalveluiden ajanvarauksen nettisivu
YLE / Riikka Heikkilä

Lääkärinaikoja saa toistaiseksi netistä vain Liperin kirkonkylän terveysasemalle.

Nettipalvelua laajennetaan, mikäli kokemukset ovat hyviä. Sähköisen varauksen piiriin on harkittu myös esimerkiksi lastenneuvoloita. Päätöksiä asiassa ei ole vielä tehty.

- Nettivarauksessa ongelmiksi voivat nousta terveysasemien resurssipula ja erityisesti lääkärinaikojen vähäisyys. Netissä jää pois myös hoitohenkilöstön tekemä hoidontarpeen arviointi, mikä saattaa johtaa turhiin lääkärikäynteihin, kertoo osastonhoitaja Juha Nevalainen Liperin terveyskeskuksesta.

Vastaanottoaikojen varauksessa ei netissä toistaiseksi tarvita henkilötunnuksen varmennusta esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Sähköisen ajanvarauksen tavoitteena on myös helpottaa ajoittain pahoiksi yltyneitä puhelinruuhkia terveysasemilla. Juha Nevalainen korostaa, että nettivaraus täydentää jo olemassa olevia palveluja, eikä korvaa niitä.

- On ihmisiä, jotka haluavat asioida sähköisesti ja virka-ajan ulkopuolella. Uusi palvelu on vastaus heidän pyyntöihinsä, sanoo Nevalainen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala