Wanha Fiskari saa paistinkääntäjien kilvet

Ravintolan omistajan Riitta Horton mukaan kilvet saadakseen ruuan ei tarvitse välttämättä olla ranskalaista. Hyvät raaka-aineet ja ruuan tekeminen itse alusta loppuun riittää.

Ravintoloitsijat
Ravintola Wanhan Fiskarin omistaja baaritiskin edessä.
Yle / Katariina Luoma

Kotkalainen ravintola Wanha Fiskari saa Chaîne des Rôtisseurs-järjestön eli Paistinkääntäjien kilvet. Paistinkääntäjien järjestö myönsi kilvet tunnustuksena korkeatasoisesta ruuasta ja palvelusta.

Wanha Fiskari on ensimmäinen kotkalainen sekä kymenlaaksolainen ravintola, jolle Paistinkääntäjien kilvet myönnetään.

Paistinkääntäjien Karjalan voutikunnassa on tällä hetkellä kolme kilpiravintolaa, joista yksikään ei ole ollut Kymenlaaksossa. Lähin kilpiravintola on ollut tähän asti Lappeenrannassa. Suomessa kilpiravintoloita on kaikkiaan 73.

Ravintolan omistajan Riitta Horton mukaan hyvät raaka-aineet ovat tärkeitä ravintolalle.

Se on sitä käsityötä, että osataan tehdä ruoka alusta alkaen.

Riitta Horto, Wanhan Fiskarin omistaja

-Olemme hyvin voimakkaasti luomussa mukana ja sitten tietysti kun ollaan tässä meren äärellä niin kala monessa muodossa, Horto sanoo.

Horton mukaan Rôtisseurs-järjestössä ruuan ei tarvitse välttämättä olla ranskalaista. Tärkeintä on se, että se on hyvin valmistettua.

- Se on sitä käsityötä, että osataan tehdä ruoka alusta alkaen. Eli keitämme liemen ja valmistamme kaikki muutkin osiot itse, Horto sanoo.