1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. F1 Powerboat Racing

F1-venekisat Lahdesta Tukholmaan?

Lahti saattaa olla menettämässä F1-venekisat Ruotsille. Myös Tampere ja Turku ovat olleet kisoista kiinnostuneita, mutta varmuutta rahoituksesta ei vieläkään ole, kertoo tapahtumajärjestäjä Kalle Keskinen. Neuvotteluja on käyty lisäksi Lahden kanssa, mutta toistaiseksi tuloksetta.

F1 Powerboat Racing
Sami Seliön F1-vene kiiitää Vesijärven pinnalla.YLE / Markku Lähdetluoma

Keskisen mukaan Lahti ei ole ollut valmis kasvattamaan rahallista panostustaan, vaikka sillä kiinnostusta tapahtumaan onkin.

Ensi kesän F1-venekisojen pitopaikka selviää viimeistään helmikuussa. Jos suomalaiskaupungeista ei löydy halukasta järjestäjää ja rahoittajaa, kilpailu siirtyy Tukholmaan, sanoo tapahtumajärjestäjä Kalle Keskinen.

- Lahden kaupungilla on ollut kisoihin kiinnostusta, mutta se ei pysty nostamaan panostaan. Lahtelainen yrityselämä ei ole ollut kiinnostunut tapahtumasta. Emme me halua hakata päätä seinään, joten voi olla epätodennäköistä, että kisa järjestettäisiin ensi vuonna Lahdessa.

Tapahtuma on pidetty Lahdessa kahdesti - tappiollisesti molemmilla kerroilla.

- Ei sitä meikäläisenkään taskusta joka vuodelle löydy tällaiseen "harrastukseen" sellaisia summia rahaa. Jos rahoitusta ei Suomesta löydy muualtakaan, on huomioitava realiteetit. Tukholmassa on halu ja rahoitus kunnossa, toteaa Kalle Keskinen.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi