1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Prozac

Karvaaja: Kiltti pukki, tuo Pekolle Prozacia

Niin se vaan on. Joulu tulee, Karvaaja enää harvoin. Onneksi pian saa taas kompensaationa hokia.Tällä välin tapetaan sika ja ostetaan sinappia. Ja tietysti tehdään analyyshi.

Kuva: YLE Lahti

Tässä vaiheessa kautta kaikki jääurheilutoimittajat avaavat untuvatakkinsa ja jälkiviisastelevat SM-liigan topit ja flopit kolumneissaan. Miksei siis Karvaajakin, katsomoiden antamalla kompetenssilla.

Pelicansin alkukauden papukaijamerkit:

1. Juhamatti Aaltonen. Oulun Ovetshkin tarjoaa illasta toiseen lipulle vastinetta. Kiekko pysyy mailankärjessä kuin Eri Keeperillä, luistin liikkuu ja tukka hulmuaa. Kääntölämärit, kikat ym. veivit ovat nykyhokissa sen verran harvinaista herkkua, että vaikka Aaltosen pelikäsitys on välillä Tuiran puolella jokea, ed. mainitut avut antavat anteeksi kosmeettiset virheet. Viihdearvo täysi 10.

2. Jan ”Lapa” Latvala. Teräväpäinen (suom.kalju) takalinjojen Einstein, Kariston Coffey (katso wikipedia: Paul Coffey, pässi). Itse rauhallisuus, Antero Rokka-mainen tapaus, ei höntyile. Maajoukkuekomennuksessa ei ollut mitään liioittelua, paitsi mailan käyryys.

3. Nurmisen mälli. Siihen voi aina luottaa, se on aina paikallaan.

Pelicansin alkukauden ”Häpeä ittees aikuinen mies”-julkinen tuomio merkit:

1. Käytännössä koko paletti. Välillä sekaisin kuin nuori mies Kristianin kaupungissa, hyvä kun päivää pystyy sanomaan. Syksyllä ei ikinä tiennyt huonekaluareenalle tullessaan, mitä oli luvassa. Asianhaaran voi tietysti kääntää myös plussaksi, ns. katsojan haastavaksi yllätysmomentiksi, mutta liika on liikaa, näillä kolestroliarvoilla. Turbulenssi-Toivolan kuuluisa pelikirja oli ilmeisesti liian paksu, paksukalloisille mastojen miehille. Lopussa ilmeisesti keskityttiin ulkojäillä hyväksi havaittuun ”pitkä ja päätyyn niin maan perkeleesti” –taktiikkaan ja tulosta alkoi taas syntyä.

2. Konkarit. Kakko, Jantunen ja Kauppila, miksei myös Nikkilä, osittain. Valitettavasti ”pojilla” on ollut töppösissä takkuja. Ei oikein tunnu pompppivan, vaikka kuinka kaveria jallittaa kiemuroilla. Toistaiseksi tuloksena on ollut lähinnä harmaita hiuksia kiemuroita jäästä paikkaavan kenttämestarin kupoliin. Vaikka pisteiden valossa alkukautta ei voi täysin umpisurkeaksi arvottaa, jotenkin tahmeaa on ollut, niin kuin turkulaisen hoitoaine. Ei oikke ota selvää et mitä se on mist se niinko kättee tullu.

3. Kaljan hinta. 5 euroa= 4 desiä ohraista, on epäinhimillistä. Oluen hinta pitäisi vähintään sitoa ns. peli-indeksiin. Kun joukkue pelaa surkeasti, kalja voisi olla sisäänheittotuote, joka lompakkoystävällisellä vaihtoarvolla houkuttelisi väkeä kun kaukalossa ei luista. Voittavan joukkueen puolesta voi oluestakin maksaa taas vähän enemmän.

4. Huonekaluareenan äänentoisto. Onko siellä tehty joku äänentoistoremontti?! Miksei sitä kuule? Kyllä hävetti taas kerran kun Kärppäottelun erätauolla 1000 sanaa/sek. sylkevä selostaja haastatteli parempien ihmisten puolella (klubikatsomossa) jotain tärkeää persoonaa ja katsomossa tapahtumaa seurattiin videotaululta, jumalattoman rätinän ja ujelluksen siivittämänä. Kohta eletään vuotta 2010 ja äänentoistoa ei saada kuntoon, vähintään outoa. Päitä vadille tai vanua kansalle!

Listaa voisi jatkaa, mutta ei jatketa. Karvaaja haluaa toivottavaa kaikille hyvää joulua ja paljon pikkumustia paketteja. Pekko Pelikaanin paketissa voisi olla Prozac-kuuri. Karvaaja on huolestuneena pannut merkille, että Pekko näyttää jotenkin alakuloiselta. Siellä se istuu yksin hallin alarivillä, taputtaa väärään tahtiin musiikille ja katselee haikean eteerisesti etäisyyteen. Serotoniinin takaisinoton estäjä voisi olla ratkaisu, joka nostaisi taas Pekon leukapussin kohti areenan videokuutiota. Vai johtuuko Pekon olemus, siitä nöyryyttävästä pelin alkurituaalista, jossa Pekko vinssataan kattoon (vertauskuvallinen lentoon nousu), kun todellisuudessa vinssaus muistuttaa enemmän viattoman luontokappaleen hirttämistä?

ps. Pelicans treenaa harjoitusottelussa KooKoota vastaan. Jokohan tässä kaukonäköinen valmennusjohto ottaa tuntumaa vastustajasta liigakarsintoja silmälläpitäen..?