1. yle.fi
  2. Uutiset

Outo tapon yritys Espoossa

14-vuotias poika ryöstettiin ja yritettiin tappaa Espoossa lokakuussa. Poliisi tutkii rikoskokonaisuutta nimikkeillä tapon yritys, törkeä ryöstö, törkeä vapaudenriisto ja pelastustoimen laiminlyönti.

tappo

Tapahtumaketju sai alkunsa Espoon Leppävaarasta kauppakeskus Sellon edustalta lokakuun alussa. Vuonna 1995 syntyneelle pojalle oli tullut riitaa vuonna 1983 syntyneen miehen kanssa.

Mies oli seurassaan olleen naisen sekä paikalle soitettujen neljän kaverinsa kanssa ottanut väkivalloin 14-vuotiaan uhrin autoon.

Uhria oli pahoinpidelty ensin autossa ja sitten Viherlaaksossa sijaitsevalla parkkipaikalla. Tämän jälkeen oli siirrytty Niipperissä sijainneeseen asuntoon, jossa pahoinpitely oli jatkunut ja uhri oli sidottu.

Teon motiivi on epäselvä

Asunnosta 14-vuotias uhri oli kuljetettu autolla Espoon Punametsän kentälle. Kentällä uhri oli pahoinpidelty tajuttomaksi minkä jälkeen hänet oli toimitettu henkilöauton tavaratilassa Viherlaaksossa sijainneeseen asuntoon.

Myös uhrin hallussa ollutta omaisuutta oli anastettu.

Uhri oli tajuihinsa tultuaan päässyt poistumaan asunnosta seuraavana aamuna. Kotiin päästyään hänet oli viety sairaalaan.

Tapahtumaan liittyy useita henkilöitä. Esitutkinnan yhteydessä neljä henkilöä on ollut vangittuna, joista kaksi on edelleen vangittuna.

Esitutkinnassa teon motiivi on jäänyt epäselväksi. Tapaus on siirretty syyteharkintaan.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi