Aula sallii seksivälineiden myynnin marketeissa

Seksivälineet tulevat tammikuussa maitokaupan hyllylle. Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula kaipaa harkintaa marketteihin tulevien seksitarvikkeiden sijoitteluun.

Kotimaa
Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula toivoo kauppojen kiinnittävän huomiota seksitarvikkeiden sijoitteluun.YLE / Tuomas Hirvonen

Seksilelut tulevat Keskon Citymarkettien hyllyille ensi kuussa. Tuotesarjasta löytyy muun muassa hieromasauva, kiihotusrengas ja hierontaöljyjä. Suomesta tulee ensimmäinen Pohjoismaa, jossa seksivälineet löytyvät ruokakaupoista.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula muistuttaa, että mainonnan hyvään tapaan kuuluu vanhempien kasvatusvastuun kunnioittaminen.

Seksituotteiden sijoittelulla ei pitäisi pakottaa vanhempia keskustelemaan liian varhain seksiin liittyvistä asioista. Myös kuluttajaviraston mukaan aikuisille tarkoitettu aineisto on sijoitettava niin, ettei se ole alaikäisten ulottuvilla.

Seksituotteiden poistamista normaalikaupoista lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula ei vaadi.

- Lapsia ei pidä turhaan hämmentää näillä asioilla. Lapset, jotka eivät ole näiden tavaroiden kanssa tekemisissä, eivät välttämättä tiedä päällepäin tuotteista, mitä ne ovat. Turha hämmentäminen ei ole kuitenkaan tarpeen, ja siksi ne olisi hyvä sijoittaa kaupassa sillä tavalla, etteivät ne ole lasten nähtävillä, Aula sanoo.

Lähteet: YLE Keski-Suomi