1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Miesten superpesis

Puijon Pesis menetti kotiutusvoimaa - tavoite silti korkealla

Nuorentunut joukkue aikoo parantaa viime kauden viidettä sijaa Ykköspesiksessä. Noususta Superpesikseen ei puhuta - ainakaan vielä.

Miesten superpesis
Pesäpallomaila ja -pallo.
Yle

Kuopiolainen Puijon Pesis aikoo kamppailla kärkisijoista miesten Ykköspesiksessä. Viime vuonna sarjassa viidenneksi sijoittunut joukkue ei ole vielä asettanut virallista tavoitetta reilun kahden viikon päästä alkavalle sarjakaudelle, koska pelaajatilanne saattaa vielä muuttua.

PuPen aikeissa on hankkia vielä joukkueeseen uusi pelaaja kotiuttajan rooliin. Asian pitäisi ratketa huhtikuun aikana. Pelinjohtaja Jussi Pulkkinen sanoo, että tavoite asetetaan runkosarjassa todennäköisesti neljän joukkoon ja sitä kautta jatkopeleihin.

- Noususta Superpesikseen on vielä tässä vaiheessa turha puhua, Pulkkinen sanoo.

Ykköspesiksen sarjajärjestelmää on muokattu täksi kaudeksi. Jatkopeleihin pääsee nyt vain runkosarjan neljä parasta, kun vielä viime kaudella pelattiin kahdeksan parhaan joukkueen puolivälierät.

Noususta Superpesikseen on vielä tässä vaiheessa turha puhua.

Jussi Pulkkinen

Puijon Pesiksen joukkue on nuorentunut viime kaudesta, ja kokoonpanossa on tälläkin kaudella paljon pelaajia, jotka pelaavat kesällä myös A-poikien Superpesistä Siilinjärven Pesiksen paidassa.

Pääkotiuttaja Tommi Nissinen siirtyi Superpesiksessä pelaavaan Joensuun Mailaan ja toinen kotiuttaja Panu Knuutinen ei näillä näkymin pelaa ollenkaan tällä kaudella muun muassa työkiireiden vuoksi.

- Panun pelaaminen tällä kaudella on hyvin epätodennäköistä, pelinjohtaja Jussi Pulkkinen sanoo.

Uutta kainuulaista voimaa joukkueeseen

Uusista nimistä Pulkkinen nostaa esille kaksi kainuulaista pelaajaa. Sotkamolaislähtöinen Kimmo Lukkari siirtyy Kuopioon samassa sarjassa pelaavasta Haapajärven Pesä-Kiiloista. Hänelle on suunniteltu isoa roolia kotiuttajana.

Kajaanissa syntynyt Ismo Huotari tulee Kuopion niin ikään Ykköspesiksessä pelaavasta Ylivieskan Kuulasta. Ulkopelissä rooli on etukentällä ja sisäpelissä vaihtajana.

Pelinjohtaja Jussi Pulkkinen povaa Ykköspesiksestä tasaista viime kauden tapaan. Kuopiolaisten ohella sarjan kärkipäässä taistelevat Pulkkisen arvion mukaan Kempele, Oulu, Hamina, Seinäjoki ja Helsinki.

Puijon Pesiksen sarjakausi alkaa sunnuntaina 13. toukokuuta Ylivieskan Kuulan vieraana. Sarjasta saattaa nousta ensi kaudeksi ylimmälle sarjatasolle Superpesikseen jopa kaksi joukkuetta.

Harjoitusturnaus sunnuntaina

Puijon pesäpallostadionilla pelataan tulevana sunnuntaina kolmen Ykköspesiksessä pelaavan joukkueen harjoitusturnaus. Kuopiolaisten vieraaksi saapuvat Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue ja Oulun Lippo.

Naisten puolella Siilinjärven Pesis luopui syksyllä sarjapaikastaan Superpesiksessä. SiiPe pelaa alkavalla kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla Suomensarjassa. Kausi alkaa 12. toukokuuta. SiiPellä on joukkueet sekä poikien että tyttöjen Superpesiksessä.

Lue seuraavaksi