Kettukarkit maistuvat jouluisin

Lama ei näy joulumakeisten myynnissä juuri lainkaan. Suomalaiset syövät tänäkin jouluna tonneittain makeisia. Jouluna menee paljon vanhoja klassikkokarkkeja kuten kettupaperiin käärittyjä pihlajanmarjakaramelleja.

Kotimaa
Kettukarkkeja papereissaan
YLE

Lama ei ole toistaiseksi juurikaan näkynyt Suomen makeismyynnissä, tänä jouluna myynti kivunnee viime vuoden tasolle.

Vuosikymmenestä toiseen kaupaksi käyvät perinteiset suklaat, marmeladit ja kovista karkeista Mariannet ja Fazerin parhaat, kertoo Fazerin Lappeenrannan tehtaan johtaja Taisto Pitkänen.

- Varmasti ihmiset etsivät perinteitä myös karkeista, kun tekevät valintansa joulukarkeissa, Pitkänen arvelee.

Suosikkeja on valmistettu jo vuosikymmenten ajan eikä reseptejä juurikaan rohjeta muuttaa. Tosin 115 vuotta tuotannossa olleen pihlajanmarjakarkin marjat ovat vaihtuneet esanssiin. Silti niitä myydään jouluna jopa enemmän kuin vihreitä kuulia, kertoo osastoesimies Yrjö Paananen Fazerin Lappeenrannan tehtaalta.

- Tähän joulusesonkiin on tehty noin 24 miljoonaa kappaletta pihlajanmarjakaramelleja eli 300 - 400 tonnia, Paananen sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset