Vaihtoehto lanttulaatikolle

Rahman Al-Nassarin joulupöytä näyttää hieman toisenlaiselta kuin perinteinen suomalainen joulukattaus laatikoineen ja rosolleineen. Al-Medina Oriental Foodissa joulun aika on silti vilkasta. - Mausteita, keksejä, pähkinöitä ja muita erikoisruokia menee enemmän kuin muina vuodenaikoina.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Joulukalenterin luukku 21
YLE / Henna Kujala

Uusien makuelämysten saamisen lisäksi eksoottisempia ruokia kannattaa valita joulupöytään vaikka jos tahtoo päästä vähällä työllä.

- Kaikki nämä ruoat ovat todella helppoja ja nopeita valmistaa.

Kinkun sijasta Al-Nassar suosittelee valitsemaan ison luuttoman kalkkunan.

- Täytteeksi laitetaan riisiä, rusinoita ja pähkinöitä. Uunissa paistettuna ja siivuiksi leikattuna se on todella hyvää.

Paljon kasviksia sisältävän, mutta täyttävän ruoan jälkeen maistuu kunnon jälkkäri.

- Riisijauhoista tehdään rahkan tyylistä sosetta, se on hyvää ja makeaa. Taateleilla tai kookoksella täytetyt kakut ovat myös hyviä.

Palan painikkeena Al-Nassarin perheessä käytetään erilaisia mehuja.

- Mango- guava- ja kirsikkamehut sopivat hyvin, ja tietysti kahvi ja tee myös.

Lähteet: YLE Tampere / Henna Kujala