1. yle.fi
  2. Uutiset

Brittany Murphy on kuollut

Yhdysvaltalainen näyttelijä Brittany Murphy on kuollut. Muun muassa Clueless-, 8 Mile- ja Sin City -elokuvista tunnettu näyttelijä menehtyi sunnuntai-iltana Los Angelesissa. Hän oli kuollessaan 32-vuotias.

viihde
Brittany Murphy
Paul Buck / EPA

Näyttelijän äidin kerrotaan löytäneen tyttärensä tämän kotoa tajuttomana. Murphy kiidätettiin sairaalaan, jossa hän kuoli.

Alustavien tietojen mukaan Murphy olisi saanut sydänkohtauksen. Kuolemansyyntutkijan mukaan Murphyn kuolemaan ei näytä liittyvän mitään epäilyttävää. Virallisesti kuolinsyytä ei määritetä ennen toksikologisten testien valmistumista.

Vasta kuukausi sitten Brittany Murphyn aviomies käsikirjoittaja Simo Monjack kiidätettiin sairaalaan lentokentältä, kun pariskunta oli palaamassa Puerto Ricosta. Siellä Murphy oli heitetty pois elokuvan kuvauksista ja erotettu hankalan käytöksen vuoksi.

Ammattilainen jo nuorena

Atlantasta kotoisin ollut Brittany Murphy aloitti uransa television komediasarjoissa 1990-luvulla. Hänen ensimmäinen roolinsa oli Blossom-sarjassa vuonna 1991. Myöhemmin hän lainasi ääntään Luanne Platter -hahmolle television animaatiosarjassa Kukkulan kuningas.

Elokuvien puolella hänen merkittävimpiä roolisuorituksiaan olivat elokuvissa Clueless, Vuosi nuoruudestani ( Girl Interrupted), Sin City sekä räppäri Eminemin elokuvassa 8 Mile.

Murphy ehti myös kokeilla siipiään musiikkipuolella. Hän esiintyi brittiläisen DJ Paul Oakenfoldin kappaleella Faster Kill Pussycat, joka nousi dancelistojen kärkeen.

Tähdet muistelevat

Monet entiset Hollywood-työkaverit ovat muistelleet Brittany Murphyä tämän yllättävän kuoleman jälkeen. Surunvalittelunsa on lähettänyt muun muassa entinen poikaystävä Ashton Kutcher, joka mikroblogipalvelu Twitterissä kirjoitti, että maailma on menettänyt pienen palan auringonpaistetta.

Myös Clueless-elokuvan tähti Alicia Silverstone on muistellut Murphyä, vaikka he eivät olleet enää läheisesti tekemisissä. Silverstone sanoi People-lehdelle, että hän piti Murphyn kanssaan työskentelemisestä, sillä tämä oli lahjakas, lämmin ja ihana ihminen.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi