Koristelun ei tarvitse sotia sisustusta vastaan

Jouluverhoja ei niinkään nykyään vaihdella, vaan joulutyyli saadaan aikaan tyynyillä, liinoilla, lyhdyillä ja kransseilla. - Sellaiset esineet ovat suosiossa, jotka saadaan sesongiksi helposti esille, mutta myös sitten takaisin kaappeihin odottamaan ensi vuotta, kertoo Kati Suonperä Sisustus KatLinista.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Joulukalenterin luukku 20
YLE / Henna Kujala

Vaikka uusia verhoja ei pelkästään jouluajaksi vaihdetakaan, ei se tarkoita välttämättä sitä, että joulun yli oltaisiin samoilla verhoilla.

- Ennen joulua vaihdellaan kyllä paljon verhoja, mutta ne ovat sitten semmoisia pidempiaikaisia hankintoja.

Pidempiaikaisia hankintoja ovat myös vuosien saatossa kerääntyneet perinne-esineet sekä lasten askartelemat joulukoristeet, joilla on usein tunnearvoa. Samat vanhat koristeet nostetaankin joulusta toiseen esille, vaikka kaikki eivät niistä välttämättä pitäisikään.

- Joulun tunnelma tulee kaikille jostain vanhasta, eli jos jokin koriste rikkoutuu, tilalle hankitaan usein jotain joka vastaa edeltäjäänsä. Mutta kyllä Ihmiset aika hyvin hankkivat myös uusia koristeita.

Iän ikuiset joulupallot, kuluneet tontut, ja lasten väsäämät lumihiutaleet voi uutta ilmettä haluavakin huoletta asettaa esille.

- Vanhaa ja jokajouluista voi aivan hyvin sekoittaa uusiin joulusisustuselementteihin, Suonperä vahvistaa.

Tontuista ei trenditietoinenkaan joulusisustaja luovu.

- Kyllä joulun aikana menee paljon tonttuja! Ei niinkään sellaisia perinteisiä, mutta kainkaisia koristetonttuja kylläkin. Niitä voi laittaa vaikkapa kranssiin koristeeksi.

Se, koristeleeko kotinsa perinteisillä koristeilla vai uudemmilla sisustushankinnoilla, ei riipu iästä - eikä sukupuolesta.

- Kyllä miehetkin laittavat toki kotinsa jouluiseen kuntoon! Ei siinä oikeastaan ole suurta eroa naisten joulusisustushankintoihin, sillä miehet ostavat myös lyhtyjä ja tonttuja. Pikkusälään, koristeisiin ja koristenauhoihin eivät miehet ole sortuneet.

Lähteet: YLE Tampere / Henna Kujala