1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rogues Gallery

Ammuskelijalle kovennettu tuomio

Nastolalaisessa ravintolassa viime syyskuussa ammuskellut mies on tuomittu Lahden käräjäoikeudessa liki kahden vuoden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomiossa on mukana kaikkiaan toistakymmentä eri rikosta. Käräjäoikeus käytti rangaistuksen koventamisperusteena miehen jäsenyyttä Rogues Gallery-järjestössä.

Järvenpääläismies avasi tulen Nastolassa paikallisessa anniskeluravintolassa viime syyskuun 30. päivänä. Laukaukset eivät osuneet paikalla olleisiin, mutta ravintolan ikkunoista, verhoista ja lampuista sekä tulon menetyksestä hän joutuu maksamaan 850 euroa.

Vuonna 1970-syntyneen miehen tuomiossa on kaikkiaan 14 syytekohtaa. Lahden käräjäoikeus otti rangaistusta määrätessään huomioon miehen aikaisemman rikollisuuden ja käytti koventamisperusteena miehen jäsenyyttä Rogues Gallery-järjestössä.

Järjestö täyttää oikeuskirjallisuuden ja Kouvolan hovioikeuden tuomion mukaan järjestäytyneen ryhmän edellytykset. Vastaaja itse myös tunnusti kuuluvansa kyseiseen jengiin. Mies oli baariammuskelussa ollut pukeutuneena jengiliiviin, jonka hän menetti valtiolle takavarikossa rikoksentekovälineenä.

Miehen hallusta löytyi Lahdessa myös poliisin virkavaatteet, josta seurasi syyte ja tuomio kätkemisrikoksesta.

Miehen tuomio on 1 vuosi 9 kuukautta, jonka käräjäoikeus määräsi ehdottomaksi.