1. yle.fi
  2. Uutiset

Valotrilogia toimii taas

Muutaman viikon ajan oikutellut Valotrilogia-valo- ja äänitaideteos on vihdoinkin saatu toimimaan Jyväskylässä. Alunperin teosta piti ryhtyä esittämään marraskuun lopulla mutta teknisten ongelmien vuoksi esitykset peruttiin.

Tekniset ongelmat
Jukka Korpiheteen suunnittelema valotrilogia luo tunnelmaa Jyväskylän keskustaan.YLE Keski-Suomi

Nyt Valotrilogian tekniset ongelmat on saatu ratkaistua. Jo viikonvaihteessa näytössarjat pystyttiin esittämään onnistuneesti ja jatkoa on luvassa huomenna aatonaattona sekä joulu- ja tapaninpäivänä.

Teos muodostuu kolmesta eri vuodenaikoina esitettävästä vajaan 10 minuutin mittaisesta esityksestä. Helmikuun alussa talviesitys vaihtuu kevätnäytökseksi nimeltä Energia ja syyskuussa 2010 nähdään ensimmäisen kerran syysnäytös Elegia.

Talviuni -osaa esitetään keskiviikko- perjantai- ja lauantai-iltaisin viisi kertaa tunnin välein alkaen kello 18. Teoksen on suunnitellut valaistussuunnittelia Jukka Korpihete.

Teoksen päänäyttämönä on Jyväskylän lyseon julkisivu, johon julkisivuvalaistuksen lisäksi heijastetaan kuvia ja muita efektejä. Teokseen liittyvä äänimaisema toteutetaan Asemakadulle suunnatuin äänentoistolaittein.

Valotrilogian on tarkoitus piristää Jyväskylän keskustan pimeiden vuodenaikojen kaupunkinäkymää ainakin kolmen vuoden ajan.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi