1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Porontaljat ovat loppumassa jälleenmyyjiltä

Belgiassa joulutorikauppaa tekevä Antti Kela kertoo työn jatkuvan läpi joulupyhien. Hittituote porontaljat on tosin myyty jo vähiin.

joulu
Porontaljojen kysyntä on melkein kaksinkertaistunut lyhyen ajan sisään.Lappituote.fi

- Tänä vuonna kävi ensimmäisen kerran niin, että tukkumyynti on melkein kaksinkertaistunut ja Rovaniemen tehtaalta ovat porontaljat loppuneet, samoin monilta jälleenmyyjiltä, kertoi Saksasta myyntituotteiden täydennysmatkalta tavoitettu Antti Kela.

- Tämä on ehkä opettanut jälleenmyyntiverkostoa siitä, ettei kannata elää ihan kädestä suuhun. Itsellä on vielä muutamia satoja taljoja jäljellä, ja kyllä niiden myynnissä kuitenkin haastetta on kolmen jäljellä olevan viikon aikana.

Kauppaa pyhien yli

Belgiassa joulukauppa ei juurikaan hiljene suomalaisittain hissuksiin vietettävinä pyhinä.

- Jouluaattona on täysi tohina päällä iltapäivään asti, ja joulupäivänä jatketaan puolen päivän jälkeen. Lahjojakin täällä annetaan vasta uutena vuotena, Kela kertoo.

Joulutorilla myyjillä on omat kojut, jotka tuunataan persoonallisiksi ja ostajia houkutellaan erikoistuotteilla. Katumyynnissä on myös alkoholia.

- Se poikkeaa suomalaisesta kulttuurista, että täällä aika liberaalisti myydään kojuista shampanjaa ja snapseja. En oikein tykkää siitä.

Lähteet: YLE Kainuu / Katja Oittinen

Lue seuraavaksi