Hyppyrimäet halutaan ikuistaa Lahden jouluvaloihin

Lahden jouluvalosarjan uuden osan suunnittelukilpailu on supersuosittu. Lahti Energia on saanut jo lähes 200 ehdotusta valosarjan 12. osaksi. Useimmat haluaisivat jouluvalon hyppyrimäistä tai mäkikotkista. Toiseksi suosituin aihe-ehdotus on jouluinen poro.

jouluvalot
Lahden jouluvalot
YLE/ Vihtori Koskinen

Lahden Aleksanterinkadun jouluvalot syttyivät ensimmäisen kerran 26 vuotta sitten. Ensi vuonna tuttujen valojen ketjuun saattaa syttyä uusi valoteos. Kaupunkilaisten ehdotuksia uudeksi valosarjan osaksi otetaan vastaan tammikuun puoliväliin saakka.

Valosuunnitelmia tehneet ovat pitäneet mielessään ympäröivän kaupungin. Listan kärjessä ovat hyppyrimäet ja myös vesiurut, radiomastot, Lahden vaakuna, Vesijärven aalloilla kelluvat nuotit ja mäkikotkat -esimerksiksi Janne Ahonen- ovat olleet ehdotusten aiheina.

Jouluvalojen suunnitteluun on innostanut myös joulu. Heti mäkimiesten jälkeen toiseksi suosituin kuva-aihe-ehdotus on poro.

Kaupunki on innoittanut suunnittelijoita varsin luovasti.

- Yksi ehdotti Lahdessa suunniteltua modernia tuolia uudeksi jouluvaloaiheeksi. Ehdotukset ovat mukavia, kommentoi Lahti Energian viestintäpäällikkö Jaana Lehtovirta.

Ehdotuksia voi jättää piirroksina tai sanallisesti kuvailemalla Lahti Energialle tammikuun puoliväliin.

Lähteet: YLE Lahti