1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiernapojat

Tiernapojat – kuukausi kuninkaina

Outi Rousun ohjaama dokumenttielokuva Oulun tiernapojista nähdään tänään keskiviikkona YLE Teemalla klo 21.00. Ohjelma uusitaan samalla kanavalla loppiaisena klo 16.55.

Kuva: Periferia Productions

Oululaiset tiernapojat muistelevat lapsuuden tierna-aikoja tänään ensi-iltaan tulevassa dokumenttielokuvassa. Outi Rousun ohjaama Tiernapojat - Kuukausi kuninkaina -dokumenttielokuva nähdään YLE Teemalla klo 21.00.

Elokuvan Oulu -aiheisissa arkistofilmeissä nähdään tiernapoikana muun muassa edesmennyt iskelmälaulaja Jamppa Tuominen vuonna 1962. Ohjaaja Outi Rousun mukaan dokumenttielokuvasta ilmenee, että tierna-aika on pysynyt lähes ennallaan.

- Perusnäytelmä lauluineen ja tiernakamppeineen on säilynyt vuosikymmenten ajan. Mutta tiernapoikakilpailujen myötä on syntynyt myöskin muun muassa tyttöryhmiä, että sillä tavalla se tiernaperintö on muuttunut.

Dokumenttielokuvan ohjaaja Outi Rousu kertoo, että tierna-aika on merkinnyt lapsille poikkeusta arkeen.

- Tierna-aika on varmasti ollut pojille jännittävää ja iloittelun aikaa. Kuukausi kuninkaina, niin kuin se halutaan tuoda esiin tässä dokumentissakin, Rousu kuvaa.

Tähdet jouluaattona

Dokumenttielokuvassa seurataan neljän oululaispojan; Raoulin, Jeren, Laurin ja Joonatanin valmistautumista Tiernapoikakilpailuun. Tv-esitys jouluaattona 24.12.2009 YLE TV 1 klo 10.30.

Ohjaus Outi Rousu, tuotanto Periferia Productions.

Ohjelma on uusinta viime joululta 2008.