Surkea ajokeli siivittää joululiikennettä

Joulun menoliikenteen vilkkainta päivää haittaa Kaakkois-Suomessa erittäin huono ajokeli. Vaalimaan rekkajono venyi yli 40 kilometriin.

Kuorma-auto & rekka
Lumipyry
Arja Lento / YLE

Kouvolassa ja Kotkassa koko aurauskalusto on ollut liikkeellä aamukolmesta lähtien. Lähes kaikki päätiet on saatu auki, mutta lumiaurat hidastavat jonkin verran liikennettä.

Kouvolassa poliisia ovat päivän mittaan työllistäneet ulosajot ja vaikeuksiin joutuneet raskaan liikenteen ajoneuvot. Kotkan seudulla poliisi ei ole saanut kolari-ilmoituksia.

Sankka lumentulo haittaa myös junaliikennettä. Ratahallintokeskuksen mukaan Helsingistä lähtevät kaukojunat ovat puolesta tunnista tuntiin myöhässä.

Keskiviikoksi ennustettu lumipyry sai osan autoilijoista lähtemään kohti joulunviettoa jo tiistaina.

Tiehallinto arvioi, että suunnitelmat muuttuivat muutamilla tuhansilla ihmisillä, jotka ajavat muutenkin vähän.

Rekkajono venyy Vaalimaalla

Vaalimaan rekkajono venyi keskiviikkona tämän vuoden ennätykseen. Venäjälle menevän rekkajonon pituus oli pisimmillään yli 40 kilometriä. Moottoritien varteen Summan kohdalle perustettiin väliaikainen rekkaparkki. Nopeusrajoitus alueella on 60 kilometriä tunnissa.

Rekkajonoa venyttää mm. huono keli. Henkilöautojen ruuhkaa Venäjältä Suomeen odotetaan välipäivinä ja vuoden alussa. Ruuhkia aiheuttavat Suomessa alkavat alennusmyynnit. Myös viisumeja on myönnetty venäläisille aiempaa enemmän.

Vaalimaan rekkajono on venynyt kymmenien kilometrien mittaiseksi.

Tiehallinnon mukaan Venäjälle menevän rekkajonon pituus oli aamulla noin 25 kilometriä. Jonoa saatiin purettua aamun aikana, sillä yöllä jono oli yli 40 kilometriä. Liikenteen arvioidaan vilkastuvan uudelleen päivän mittaan.

Nopeusrajoitus on laskettu alueella 60 kilometriin tunnissa.

Henkilöautoruuhka Venäjältä Suomeen nähtäneen uuden vuoden tienoilla.

Lähteet: YLE Kymenlaakso