Joulukortti soi Radio Hämeessä

Hämeenlinnalaiskuoro Cantitores piipahti meillä kylässä keskiviikkona. Soiva joulukorttimme sisälsi tänä vuonna musiikkia Räätikkäloorasta Valkeaan jouluun.

kuoromusiikki
Kuorolaisia laulamassa
Cantitores tarjosi kuuntelijoille soivan joulukortin Radio Hämeessä.YLE / Hannu Harhama

Viihdekuoro Cantitores tuli tusinan joukolla lähettämään jouluisia säveliä hämäläiskoteihin radion välityksellä. Kuoron laulunjohtajana toimii Oskari Kosola, joka johdatti kuoron - ja kuulijat - aluksi Betlehemin tunnelmiin laululla Oi Betlehem sä pienoinen.

Cantitores, "laulelijat", on perustettu aprillipäivänä vuonna 1998 ja yhdentoista vuoden jälkeen perustajajäseniä on edelleen mukana kuorossa, vaikka väki on myös vaihtunut matkan varrella. Oskari Kosola kertoi, että yhdessä laulamisen uusi tuleminen on oikein tervetullut ilmiö.

Joulukonserttimme ohjelmistossa kuultiin myös Lapin joiku nimeltä Tule, suuri juhla sekä klassinen Tule, joulu kultainen. Kuorolaisten joulunvietosta kysellessä ilmeni, että perheen parissa ja muidenkin kuorojen joulukonserteissa joulua odotellaan. Räätikkälooraakin tarjoiltiin, musiikillisessa muodossa.

Moni ei ehkä tiedä, että Kilisee, kilisee kulkunen on alunperin virolainen laulu, Leonhard Virkhausin säveltämä. Konserttimme tarjosi laulun alkukielellä esitettynä eli Tiliseb, tiliseb aisakell.

Ensi vuoden suunnitelmista laulunjohtaja Oskari Kosola kertoi, että pohdinnassa on ainakin äitienpäiväkonsertti, jota Cantitores ei olekaan tähän mennessä pitänyt kertaakaan. Kuorossa on kuitenkin useita äitejä ja tulevia pieniä laulajia, tai ehkä kuoronjohtajia, on nähty harjoituksissa kantokopassa käsiään heiluttelemassa. Lisäksi jo tammikuussa juhlitaan Oskari Kosolan 75-vuotisjuhlaa, tietysti konsertoimalla.

Joulukonsertin päätteeksi kuultiin vielä joululauluklassikko Valkea joulu, jonka myötä saatoimme toivottaa kaikille oikein hyvää joulua!

Lähteet: YLE Häme / Nina Keski-Korpela