Matkustajakone ajautui kiitoradalta Jamaikalla - kymmeniä loukkaantui

Yhdysvaltalainen matkustajakone on joutunut onnettomuuteen Jamaikan pääkaupungin Kingstonin lentokentällä. Onnettomuus ei vaatinut kuolonuhreja, mutta kymmeniä loukkaantui lievästi.

Ulkomaat
Kahtia katkennut lentokone
Reuters-TV

Onnettomuus tapahtui, kun American Airlines -yhtiölle kuuluva matkustajakone Boeing 737 oli laskeutumassa kovassa myrskyssä Kingstoniin. Se ajautui kovan laskun jälkeen kiitoradan yli, vasen laskuteline petti ja runko repeytyi auki. Kone syöksyi lentokentän aidan ja tien läpi ja pysähtyi viereiselle hiekkarannalle.

Koneessa oli 148 matkustajaa sekä kuusi miehistön jäsentä. Matkustajat olivat suurelta osin Yhdysvalloissa asuvia jamaikalaisia, jotka olivat matkalla kotimaahansa joulunviettoon. Kone oli lähtenyt lennolle Miamista.

Jamaikan liikenneministerin Mike Henryn mukaan koneen pelastuminen oli "joulun ihme."

- Jos kone olisi kulkenut kovempaa, se olisi päätynyt mereen, Henry sanoi.

Onnettomuuden jälkeen 92 ihmistä kuljetettiin sairaalaan, kertovat viranomaiset. Kukaan ei loukkaantunut hengenvaarallisesti.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviraston NTSB:n onnettomuustutkijat lensivät Kingstoniin avustamaan Jamaikan viranomaisia onnettomuuden tutkinnassa. Ilmeistä syytä onnettomuudelle ei heti osattu kertoa.

Lähteet: AP, Reuters