Aasiassa hiljennyttiin tsunamin muisteluun

Useissa Aasian maissa on hiljennytty muistelemaan viiden vuoden takaisen tuhoisan tsunamin uhreja. Hiljaisia hetkiä ja uskonnollisia seremonioita on järjestetty muun muassa Indonesian Acehissa, Thaimaassa ja Sri Lankassa.

Ulkomaat
Naiset surevat hyökyaallon uhreja Banda Acehissa Indonesiassa.EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Eri puolilla Thaimaata tuhannet buddhalaismunkit ovat kokoontuneet laulamaan ja rukoilemaan tsunamin uhrien muistoksi.

Lähes puolet 5 000 asukkaastaan menettäneessä Ban Nam Khemin kylässä järjestettiin yksi sadoista muistotilaisuuksista. Phang Ngan kylässä puolestaan jopa tuhat munkkia siunasi luonnonkatastrofissa menehtyneitä.

Thaimaan muistotilaisuuksiin on osallistunut myös lukuisia tsunamista selvinneitä tai läheisiään menettäneitä länsimaalaisia.

Tsunamista pahiten kärsineessä Indonesian Acehissa tsunamia on myös muisteltu monin eri tavoin. Muistotilaisuuteen valtavalla hautausmaalla Banda Acehissa osallistui myös muun muassa Indonesian varapresidentti.

Myös useissa moskeijoissa eri puolilla Indonesiaa on hiljennytty rukoilemaan menehtyneiden muistoksi.

Sri Lankassa tsunamin uhreja muistettiin kahden minuutin hiljaisella hetkellä. Muun muassa eteläisen rannikon Gallen ja Mataran seudulla buddhalaismunkit ovat viettäneet seremonioita kymmenien tuhansien kuolonuhrien muistoksi.

Pääkaupungin Colombon itäpuolella kylän asukkaat puolestaan pystyttivät yli 400 uhrin kuvat ja kokoontuivat sen jälkeen hinduseremoniaan.

Lähteet: Reuters, DPA, YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus