Joulurauhasta ei tietoakaan aatonvastaisena yönä Turussa

Aatonvastainen yö oli Turun poliisin mukaan melko rauhaton. Pahoinpitelyt ja rattijuopot työllistivät poliisia, joka toivookin joulurauhan julistuksen rauhoittavan menoa.

Loimaa

Turun poliisi kirjasi kolme pahoinpitelytapausta, joista kaksi asunnossa ja yksi Kauppatorin taksijonossa.

Rattijuoppoja tonttuili Turun liikenteessä kaikkiaan neljä; heistä vain yhdellä oli ajokortti. Kaksi rattijuopoista yritti hetken matkaa paeta poliisia, mutta luopuivat aikeista ennen piikkimattoon ajoa.

- Toivottavasti joulurauhan julistuksen jälkeen meno hieman rauhoittuisi ja kansalaiset hiljentyisivät lumiseen jouluun sekä muistaisivat liikenteessä, että maltti on valttia näin liukkaiden kelien ja lumisateiden aikaan, vetoaa rikosylikonstaapeli Markku Autio Turun poliisista.

Riitapukari sylki järjestysmiehen päälle Loimaalla

Myös Loimaalla oli eripuraa aamuyöllä puoli kolmen aikaan.

Paikallisessa ravintolassa poistumiskäskyn saanut mieshenkilö ryhtyi tappelemaan ensin toisen asiakkaan kanssa, ja ulos lennettyään järjestysmiehen kanssa.

Ravintolan ulkopuolella mies ei suostunut siirtymään kauemmaksi, vaan alkoi haastaa riitaa järjestysmiehen kanssa ja sylkeä päin, sanoen samalla tartuttavansa järjestysmieheen aidsin.

Järjestysmies joutui laittamaan miehen rautoihin ja ilmoitti asiasta poliisille. Tapausta tutkitaan järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena.

Joululiikenteessä kannattaa muistaa myös metsäneläinten aiheuttamat vaaratilanteet. Loimaalla sattui jälleen aatonaaton iltahämärissä peurakolari Niininjoentiellä.

Mellilän suunnasta tultaessa vähän ennen Niinijoen siltaa tien oikealta puolelta juoksi tlelle kaksi peuraa, joista jälkimmäiseen henkilöauto törmäsi.

Auto vaurioitui vasemmasta etukulmasta, ja peura jatkoi Loimaan poliisin mukaan metsään joulun viettoon. Metsästäjä lähti perään tutkimaan peuran vammoja.

Neljä ihmistä rajussa ulosajossa Somerolla - ei vakavia vammoja

Somerolla Jokioistentiellä tapahtui aatonaatton ulosajo.

48-vuotias nainen kuljetti huonoilla renkailla varustettua takavetoista autoa Jokioisten suuntaan. Liukkaalla tiellä auto oli lähtenyt kuljettajan hallinnasta kaarteessa.

Auto oli heittelehtinyt tiellä ja ajautunut ojaan jossa auto oli pyörinyt katon kautta ympäri.

Autossa oli matkustajina 13-, 15- ja 17-vuotiaat kuljettajan lapset. Kaikki neljä henkeä kuljetettiin Loimaan aluesairaalaan tarkastettavaksi.

Tämän hetken tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Kuljettajaa ei epäillä rattijuopumuksesta.

Naiskuskia epäillään huumaantuneena ajosta Uudessakaupungissa

Keskiviikkoiltana kello 20 aikaan poliisi sai ilmoituksen Y-tiellä kohti Uuttakaupunkia ajavasta autosta.

Poliisipartio tavoitti auton Lokalahdentiellä ja pysäytettyään sen oli auton kuljettajana ollut kaarinalainen vuonna -85 syntynyt nainen selvästi päihtyneen oloinen, vaikka puhalsi 0,0 promillea. Naiselle tehty huumausainepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Nainen otettiin kiinni ja tuotiin Uudenkaupungin sairaalaan verikokeisiin.

Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Naisella ei ollut matkustajia mukanaan. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähteet: YLE Turku