Joulukoristekilpailun voittajat selvillä!

Kilpailuun osallistui kaikkiaan yli viisikymmentä koristetta, joista raati on nyt valinnut voittajan ja tunnustuspalkintojen saajat.

Sisustuskoristeet
Tapetista tehtyjä joulukoristeita
Maija Räsänen, Ilomantsi

Raadissa oli mukana YLE Pohjois-Karjalan edustus eli uutistoimittaja ja raadin puheenjohtaja Veli-Pekka Hämäläinen, toimituksen assistentti Orvokki Heikkinen sekä aamujuontajat Milla Holm ja Sarah Laukkanen. Lisäksi raatiin kutsuttiin mukaan Taito Pohjois-Karjala ry:n toiminnanjohtaja Petra Kärnä.

- Valinta oli vaikea! Hienoja töitä ja hauskoja ideoita, arvioi Petra Kärnä kilpailun tasoa.

- Minä tietenkin käsityöläisenä arvioin teknistä tasoa sekä esteettisyyttä, kauneutta ja sitä, ettei koriste ole mikään hetken juttu vaan sitä kestää katsoa vielä 50 vuoden päästäkin, Petra totesi.

- Minä taas en teknisistä seikoista ole niin perillä, mutta kiinnitin huomiota väreihin, valoihin ja kokonaisuuden vaikutelmaan, kertoi puolestaan raadin puheenjohtaja Veli-Pekka Hämäläinen.

Kilpailun voitto Ilomantsiin

Raadin päätöksellä kilpailun voittajaksi valittiin ilomantsilainen Maija Räsänen koristeellaan 'Joulukuusenkoristeet tapetista'.

- Yllättävä, yllättävistä materiaaleista tehty. Tekniikkahan on vanha ja perinteinen, mutta koristeen toteuttaminen on tehty uudella tavalla. Sitä voi katsella kaukaa tai tarkastella lähempää yksityiskohtineen. Lisäksi se on monikäyttöinen sillä sen voi laittaa joulukuuseen tai koristeeksi lahjapakettiin, totesivat raadin jäsenet voittajakoristeesta.

Tunnustuspalkinnolla päätettiin lisäksi palkita seuraavat;

Antero Hovattala, Viinijärvi 'Ovikranssi' (palkintona cd-levy ja suklaapiirakoita)

Heidi Mononen, Ylämylly 'Pieni ommeltu luistin kuuseen koristeeksi' (palkintona karaoke-dvd ja suklaapiirakoita)

Nimim. Siri, Lieksa 'Enkeli merinovillaa ja kultalankaa' (palkintona cd-levy)

Mari Sirviö, Joensuu 'Tonttuasetelma vierashuoneen sohvalle' (palkintona cd-levy)

Palkinnot on lähetetty voittajille. Kiitos kaikille osallistuneille!

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala