Mansikkapuistossa luodaan tärkeitä juhlaperinteitä

Hämeenlinnalaisessa perheryhmäkoti Mansikkapuistossa nuori saattaa tutustua ensimmäistä kertaa vaikka joululauluihin

mansikka
Sininen omakotitalo syksyisessä maisemassa.
Perheryhmäkoti Mansikkapuisto.Eveliina Selänpää

Hattelmalan vanha sairaalakompleksi muuttuu moneksi. Eveliina Selänpää näki entisessä avohuollon yksikössä mahdollisuuden, ja remontoi siitä aikaa myöten itselleen työpaikan, 8- paikkaisen perheryhmäkodin nimeltään Mansikkapuisto. Lastensuojelun laitosyksikkö tarjoaa huostaanotetuille lapsille ja nuorille kuntouttavia kokemuksia ja turvalliset kasvuolosuhteet.

Pitkän pöydän ääreen

- Joulun perinteisiimme kuuluu jouluruoka, joululauluja ja lahjojen antaminen. Paikkamme luonteesta kertoo muun muassa se, että emäntä laittaa nuorille mieluista ruokaa niin että siitä riittää kaikille. Kutsumme yhteiseen joulupöytään myös meiltä jo pois muuttaneet nuoret sekä kaikki työntekijät, myös hoitovapaalla olijat, Eveliina kertoo.

Jo omilleen muuttaneiden nuorten tapaaminen ja sen näkeminen, että he pärjäävät elämässä on palkitsevaa. Se on syy, miksi tätä työtä tehdään, sanoo Eveliina Selänpää.

Suomalainen yhteisö sulkeutuu

Kysymykseen siitä, ottaako suomalainen yhteisö karanneet yksilönsä vastaan avosylin, Eveliina vastaa:

- Riippuu yhteisöstä. Jos nuori on sulkeutunut asuntoonsa pelikonsolien ääreen, kyllä sitä apua tarvitaan että sieltä päästään takaisin yhteiskuntaan kiinni. Toisaalta tänne on vaikeaa päästä takaisin sisään; jos esimerkiksi nuori myöhästyy yhdestä aamuvuorosta, se on kerrasta poikki. 18- vuotiaalle nuorelle tarvitaan enemmän mahdollisuuksia kuin yksi tai kaksi, muistuttaa perheryhmäkoti Mansikkapuiston yrittäjä Eveliina Selänpää.

Lähteet: YLE Häme