Ruohonen-Lerner: Putkosen viesti päätyi vahingossa koko eduskunnalle

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän vetäjä kiistää, että puolueessa olisi kapinahenkeä maakunnissa. Hänen mukaansa välit Matti Putkoseen ovat asialliset.

politiikka
Pirkko Ruohonen-Lerner A-Studiossa
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-LernerYle

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner pahoittelee puolueen monitoimimiehen Matti Putkosen sähköpostin päätymistä medialle. Putkonen vaati viestissään Ruohonen-Lerneriä lopettamaan kansanedustaja James Hirvisaaren avustaja-asian puimisen julkisuudessa.

- Se oli tarkoitettu eduskuntaryhmälle. Halusin tehdä kaikki työt pois ennen valiokuntamatkaa ja olin vahingossa lähettänyt sen kaikille edustajille. Tietysti välittömästi muut edustajat lähettivät sen Yleisradiolle ja iltapäivälehtiin. Pahoittelen, Ruohonen-Lerner totesi Yle A-studiossa keskiviikkona.

Hänen mukaansa välit Matti Putkoseen ovat asialliset. Ruohonen-Lerner katsoo edelleen, että Hirvisaaren erottaminen määräajaksi ryhmästä oli oikea.

- Olen tottunut kritiikkiin, enkä ota sitä raskaasti. Oikein on toimittu.

Ruohonen-Lerner kiistää myös väitteet puolueen sisällä kytevästä kapinasta.

- Kapina on liioittelua. Se olisi heijastunut viime viikonlopun puoluevaltuuston ja -hallituksen kokouksiin, mutta päätökset tehtiin sopuisasti.

Ruohonen-Lerner kuitenkin yhtyy muun muassa Matti Putkosen esittämään arvosteluun mediaa kohtaan. Putkonen on uhannut valittaa yhä enemmän Julkisen sanan neuvostoon.

- Usein törmää toimittajiin, jotka suhtautuvat lähtökohtaisesti vihamielisesti perussuomalaisiin. Esimerkiksi Porvoon paikallismedioissa on lähes viikoittain vihakirjoituksia niin sanotulla lauantaipalstalla.

Lauantaipalstaa julkaisee Uusimaa-lehti, jota kustantaa Suomen Lehtiyhtymä.

Perussuomalaiset yrittää kiillottaa julkisuuskuvaansa muun muassa vahvistamalla puoluetoimiston tiedotusta.