Jortikka: Harvoin on Venäjää viety noin vahvasti

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Hannu Jortikka myönsi, että 0-2-tappio Venäjälle hienon joukkue-esityksen jälkeen kirpaisi. Hän kuitenkin muistutti, että joukkue ei ollut valmis maksamaan tarpeeksi kovaa hintaa MM-kisojen alkusarjan ottelussa.

urheilu
Hannu Jortikka.
Pikkuleijonien päävalmentaja Hannu Jortikka.YLE

Artikkeliin liittyvä ääni- ja kuvamateriaali:Jortikka: Esiintyi tällaista perisuomalaista syntiä ja vastuunpakoilua

- Jääkiekko on siitä hieno laji, että oikeus tulee ainoastaan lopputuloksesta. Me teimme työn kentällä, mutta kaveri käytti paikkansa murhaavasti. Meillä oli paremmat paikat, mutta meillä esiintyi hiukan tällaista perisuomalaista syntiä ja vastuunpakoilua; tappamisen meininki maalipaikoissa puuttui, Jortikka jyrisi.

- Kenttä on täällä hieman erimallinen kuin Euroopassa; siniviivan ja maalin väli on suurempi. Sinne tarvitaan kaikki vapaat miehet maalille. Se on suomalainen perisynti, että maalille ei kovin hanakasti mennä. Sen tyylisiä pelaajia meillä on vähän, ja se kyllä näkyi tänään. Viimeistelytaito ei ollut tänään sitä, mitä sen tällä tasolla pitää olla. Marginaalit ovat niin pienet.

Suomi vei Venäjää vastaan laukaukset murskaavasti 46-17. Vaikka Jortikka ei halunnut jossitella moraalisella voitolla, hän myönsi, että häviämistapa söi miestä.

- Erittäin kirvelevä tappio tuollaisen esityksen jälkeen. Uskallan väittää, että harvoin on suomalainen nuorten joukkue vienyt noin vahvasti Venäjän joukkuetta, Jortikka kehui ryhmäänsä.

- Kyllä tämä antaa uskoa, enkä usko hetkeäkään, että kaatuisimme tähän tappioon. Koville ottaa, mutta turnaus on aina turnaus - viimeisiä pelejä pitää voittaa, jos haluaa palkintoa siitä. Olen aivan varma, että Leijona-lauma nousee tästä.

Lähteet: YLE Urheilu / Ilkka Palomäki