1. yle.fi
  2. Uutiset

Maastopalot tuhonneet kymmeniä koteja Australiassa

Australian länsiosassa lähes 40 asuintaloa on tuhoutunut maastopaloissa. Toodyayssa Perthin kaupungin koillispuolella riehuvien palojen sammutustöissä on loukkaantunut lievästi kolme palomiestä sekä yksi paikallinen asukas.

Ulkomaat

Paloalue on julistettu katastrofialueeksi, kertovat australialaiset tiedotusvälineet. Palokunnan mukaan palo on tuhonnut 37 perheen kodin ja noin 3 000 hehtaaria maata.

Paloa on ollut sammuttamassa satoja palomiehiä. Heistä kolme on joutunut sairaalahoitoon savumyrkytyksen ja nestehukan vuoksi. Lisäksi yksi Toodyayssa asuva nainen on loukkaantunut lievästi.

Sammutustyöt jatkuvat, mutta pelastuspalvelun edustajan Mark Bowenin mukaan palon ei pitäisi enää levitä. Toodyayn asukkaita on evakuoitu palon tieltä kaupungintalolle, urheiluhalliin ja asuntovaunualueelle.

Toodyayssa vieraillut Länsi-Australian osavaltion pääministeri Colin Barnett on luvannut korvausta palossa omaisuutensa menettäneille.

Toodyay sijaitsee 80 kilometriä koilliseen Perthin kaupungista. Toinen palo on riehunut Dandaraganissa Perthin pohjoispuolella yli10 000 hehtaarin alueella.

Lähteet: AFP, DPA, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi