Pedofiilirenkaan jäsenet valittivat tuomioistaan

Viisi Muuramen pedofiilirenkaan tekijää on valittanut tuomioistaan Vaasan hovioikeuteen. Valittajien joukossa on jutun päätekijä, joka sai kymmenen vuoden ehdottoman vankeustuomion törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja törkeistä raiskauksista.

Kuva: Susanna Lyly

Valittajiin kuuluu myös kaksi miestä, joista toinen sai puolentoista vuoden ja toinen seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion muun muassa hyväksikäytöistä. Kahden valittajan nimet ovat salaisia.

Käräjätuomari Hannu Kilpelän mukaan hovioikeuteen valitettiin sekä rangaistusten määristä että tekonimikkeistä.

Oikeuskäsittely vie hovioikeuden arvion mukaan seitsemisen kuukautta, joten tuomioita voidaan odotella heinäkuussa.

Käräjäoikeudelta kovat tuomiot

Jämsän käräjäoikeus antoi lokakuun alkupuolella tuomiot laajassa pedofiilijutussa. Syytetystä kolme sai ehdotonta vankeutta, tuomiot olivat 10 vuotta, kahdeksan vuotta ja seitsemän vuotta.

Seitsemän vuoden tuomion sai nainen, joka käytti hyväkseen kahta tytärtään ja välitti heitä miehille muun muassa internetin kautta. Hänen avomiehensä, joka ei ole lasten isä, sai kymmenen vuotta ehdotonta vankeutta.

Kahdeksan vuoden tuomion sai perheen miestuttava, joka käytti hyväkseen myös omaa tytärtään. Lisäksi kolme muuta miestä sai ehdolliset tuomiot.

Rikosnimikkeinä tuomioiden takana olivat muun muassa törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Yksi rikosten tekopaikka oli Muurame, joten oikeuskäsittely järjestettiin Jämsän käräjäoikeudessa.