1. yle.fi
  2. Uutiset

31.12.1939: Jyväskylän pommituksessa kuolee 21

Neuvostoliiton pommikoneiden kohteena ovat Jyväskylä ja Vaasa. Jyväskylässä saa surmansa 21 ja Vaasassa neljä siviiliä. Aineelliset tappiot ovat huomattavat.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Vaasan rautatieaseman ratapihalla junan vaunut ja radan läheisyydessä olevat rakennukset palavat.
YLE / Jalmar-Heimo Hervala

Suomalaiset pysäyttävät venäläisten hyökkäykset kaikilla rintamalohkoilla. Venäläiset työnnetään rajan taakse Kuhmon suunnalla.

Suomussalmella taistelu jatkuu edelleen kiivaana ja suomalaiset valmistautuvat iskemään kunnolla passiivisen 44. divisioonan kimppuun. Suomalaisten suunnitelmana on katkaista osaston yhteydet itään, ja pilkkoa sen jälkeen marssirivistö sivustaiskuilla pienempiin osiin.

Tasavallan presidentti Kyösti Kallio järjestää uudenvuoden vastaanotto-tilaisuuden. Tilaisuudessa ovat läsnä mm. eduskunnan puhemies Hakkila, pääministeri Ryti sekä kansanedustajat.

Ulkoministeri Tanner antaa haastattelun Ruotsin sanomalehtien sähkösanomatoimistolle TT:lle toivottaen ruotsalaiset vapaaehtoiset tervetulleiksi Suomeen.

Suomen Ammattiyhdistysten Keskusliitto SAK julkaisee uuden vuoden tervehdyksensä Suomen työväestölle. SAK korostaa ammattiyhdistysliikkeen halua puolustaa maan riippumattomuutta ja demokratiaa.

Tuntemattomiksi jääneet henkilöt nostavat Amsterdamissa Suomen lipun neuvostoliittolaisen höyrylaiva Josef Stalinin mastoon.

Lähteet: Puolustusvoimat, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi