Kaupungit ilotulittavat pitkin iltaa

Kukaan halukas ei jää tänä iltana ilman ilotulitulitusrakettien räiskettä. Kaupungit järjestävät näyttäviä ilotulituksia perheystävälliseen aikaan nuoremmille ja yöllä perinteiseen tapaan.

ilotulitukset
Haminan suuri ilotulitus alkaa Suomen Sodan aikaisen tykin pamauksella.YLE Kymenlaakso

Kymenlaakson kaupungit lennättävät tänä iltana taivaalle tuhansien eurojen ilotulitukset.

Sekä Kotka että Kouvola järjestävät eri ilotulitukset lapsiperheille ja muulle yleisölle. Kotkassa lasten ilotulitus on järjestetään Karhuvuoressa klo 19 ja Kouvolassa Kuusankoskella 19.45.

Lisäksi Kotkan Korkeakoskella on yksityisen yrittäjän järjestämä ilotulitus lapsille kello 18 ja sitä ennen juhla, jossa huomioidaan myös vuodenvaihteen venäläiset matkailijat. Iitissä ilotulitteita pääsee ihailemaan kello 19 alkavien juhlapuheiden jälkeen.

Virolahdella uudenvuoden vastaanotto käynnistyy hieman ennen puoltayötä juhlapuheilla, joiden jälkeen on ilotulituksen vuoro.

Varsinaiset vuodenvaihtumisen juhlallisuudet vietetään kaupungeissa puolenyön tienoilla.

Haminassa huikea ilotulitus

Haminassa ilotulitus käynnistyy puoliltaöin tanssien ja juhlapuheen siivittämänä. Ilotulitus ammutaan Haminan Bastionin valleilta. Tulitus alkaa Suomen sodan aikaisen kanuunan laukauksella.

Ensin luvassa on matalia raketteja, viimeiset raketit nousevat yläilmoihin. Ilotulituksen on suunnitellut kotkalainen Teppo Hakkarainen, joka on tänä vuonna suunnitellut ja rakentanut myös Helsingin Senaatintorin ilotulitusta. Hakkarainen on ollut viime vuoden rakentamassa myös Euroviisujen ja usean suomalaisen bändin pyrotekniikkaa.

Haminan kuvioita ja jytkettä säestää musiikki.

Kymenlaakson kaupungit eivät ole rajoittaneet keskustoissa ilotulittamista. Suomen tiukennetut rajoitukset sallivat paukuttelun vain torstain klo 18 ja perjantain klo 2 välillä.

Lähteet: YLE Kymenlaakso