Hyppää sisältöön

Lemmenklaani ei aio haastaa Yölintua tanssilavoilla

Hajonneen Yölinnun jäämistöistä noussut Lemmenklaani soittaa tutun kuuloista musiikkia, mutta erilaisella fiiliksellä. Uusi yhtye ei pyri aktiivisesti tanssilavoille vaan esiintyy sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä.

Lemmenklaanin basisti Kari Heiskari Kuva: Yle / Pipsa Uutto

Tanssiorkesteri Yölintu tuli tutussa kokoonpanossaan tiensä päähän joulukuussa. Entisistä soittajista ja lähipiirin henkilöistä koostuva joukko päätti parin kuukauden hiljaiselon jälkeen käynnistellä yhteistä musiikkiprojektia.

- Kokosimme bändin niin, että päätimme kokoontua autotalliin soittelemaan ja kuulostelemaan miltä se kuulostaisi. Porukka kasattiin pari kuukautta sitten ja kaksi keikkaa on tähän mennessä soitettu. Ei meillä ole vielä kuin yksi oma biisi, mutta olemme sitten soittaneet lisäksi joitakin Yölinnulle tekemiämme kappaleita, toteaa yhtyeen basisti Kari Heiskari.

Lemmenklaanin ensisingle "Mitä sen on väliä" kuvaa Heiskarin mukaan hyvin uuden yhtyeen musiikillista linjaa.

- 50-60 -luvun iskelmä, Sorsakoski, Agents ja Kääriäinen ovat sen tyylistä musiikkia mitä me tulemme soittamaan. Uusi single kuvastaa tätä linjaa mielestäni hyvin.

Vaikka musiikkityyli on hyvin samanlainen kuin Yölinnullakin ja osa kappaleista on samoja, eivät yhtyeet pyri nokittelemaan toisiaan.

- Meillä ei ole mitään katkeruutta Yölinnun suuntaan ja hyvissä väleissä ollaan. Lemmenklaani etenee ihan rauhallista tahtia eikä tässä niin paljon edes tanssilavoille pyritä. Katsotaan nyt miten tämä etenee. Niin kauan vedetään kuin se hyvältä tuntuu.

.
.