FC Hämeenlinna kurkottaa kärkinelikkoon Ykkösessä

Jalkapallon Ykkönen käynnistyy täydellä höyryllä huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Super Ykkösestä povataan ennätystasaista sarjaa.

Fc hämeenlinna
FC Hämeenlinnan valmentajat Jussi Laihanen (vas.) ja päävalmentaja Jussi Lempinen
Yle / Ari Lahti

Reilut kuusi kuukautta on vierähtänyt siitä, kun Ykkönen päättyi viime kaudella. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna alkava jalkapallon Ykkönen koki suuria muutoksia, kun viime kauden päätteeksi sarjan joukkuemäärä pudotettiin kymmeneen. Tulevalla kaudella voittajalle tarjotaan paikkaa auringossa, Veikkausliigassa ja kahden viimeisen on haettava vauhtia sarjaporrasta alempaa.

Super Ykkönen

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen tunnustaa odottavan ajan olleen pitkä. – Pitkä on ollut matka, mutta joukkue on valmiina lauantain sarja – avaukseen ja mikäli näin ei olisi, saan päävalmentajana katsoa peiliin.

Tulevasta jalkapallon Ykkösestä käytettiin viikon takaisessa avausinfossa termiä Super Ykkönen. Se ei ole lainkaan väärä ilmaus jalkapallon toiseksi korkeammasta sarjatasosta Suomessa. Liki kaikki joukkueet ovat satsanneet pelaajahankintoihin, joten aiheellisesti kyseistä nimeä käytetään, toteaa Lempinen.

Sarjassa on 10 kovaa joukkuetta, joista PK-35 sekä Rovaniemen Palloseura on asiantuntijoiden mukaan kovimmasta päästä. Oululaisia joukkueita ei myöskään sovi unohtaa, joskin OPS on ehkä pieni kysymysmerkki.

Ulkomaalaiset vahvassa roolissa valkopaidoissa

FC Hämeenlinna oli myös aktiivinen pelaajamarkkinoilla. Erityispaineet kohdistuvat seuran ulkomaalaisosastoon, mikä on joukkueen selkäranka. Ozeias ”Ossi” Gracianon, Luis ”Deco” Vanderlein sekä Mohamed ”Moha” Koroman onkin onnistuttava, jotta kaudelle asetetut tavoitteet täyttyisivät.

Kotimaisia vastuunkantajia keskikentältä Jussi Lempinen luettelee mm. kapteeni Harri Suhosen, Jere Suomalaisen, Aapo Lappalaisen sekä Loorents Hertsin.

– Pari viikkoa viime kauden päättymisen jälkeen, istuin palaverissa seurajohdon kanssa. Johto halusi kiristää tavoiteruuvia ilmoittaen tavoitteeksi neljän joukkoon menemisen. Nyökkäilin tuolloin, eikä tavoitteesta tarvitse tinkiä nytkään, päättää luottavainen päävalmentaja Jussi Lempinen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus