"Kalske on tulkinnut keskustelua väärin"

Kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvasen mielestä apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske tulkitsi liian jyrkästi puolueen torstaina käymää keskustelua rikoslain lahjussäännöksistä.

politiikka
Kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen kuvattuna eduskunnassa 22. kesäkuuta 2011.
Jussi Helttunen / Lehtikuva

Kansanedustaja Kari Tolvanen kieltää sen, että kokoomus olisi tarkoittanut rikoslain muuttamista torstain ryhmäkokouksessaan. Tolvasen mukaan keskustelua käytiin sen sijaan siitä, että kansanedustajille annettaisiin koulutusta lain sisällöstä, ja siitä, mikä on lahjonnan vastaanottoa ja mikä ei.

- Kaikille kansanedustajille pitää antaa koulutusta, ettei kukaan vahingossa riko säädöksiä, kansanedustaja Kari Tolvanen täsmensi eilistä kokoomuksen eduskuntaryhmän keskustelua.

Tolvasen mielestä koulutustoive on perusteltu, koska kansanedustajien lähtökohdat vaihtelevat ja näin ollen myös juridiikan tuntemus vaihtelee.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske hämmästeli torstaina kokoomuksen toiveita selkeyttää rikoslain lahjussäännöksiä.

- Ei oikeusvaltion periaatteisiin kuulu, että valtapuolue pitää rikoslakia sekavana ja esittää sen tarkistamista samaan aikaan, kun sen oma kansanedustaja on saattanut hairahtua johonkin, Kalske sanoi.

Yle Radio 1:n Ykkösaamu-ohjelmassa vierailleen kansanedustaja Kari Tolvasen mielestä Kalskeen tulkinta keskustelusta oli liian jyrkkä. Tolvanen sanoi, ettei tiedä kenenkään puhuneen rikoslain muuttamisesta vaan lain yksityiskohtien selkeyttämisestä kansanedustajille.