Meri-Lapin joukkueet aikovat Kakkosen kärkeen

Meri-Lapissa on pienen tauon jälkeen luvassa jalkapallon paikallisotteluita. TP-47 ja PS Kemi ratkovat alueen herruuden kolmesti, mutta vielä tärkeämpää on menestys sarjassa.

Palloseura Kemi Kings
PS Kemi ja TP-47 kohtasivat Pohjan stadionilla 5.8.2009. PS Kemi voitti 1-0.Teemu Kvist

Tornion Pallo-47:n kaksi ensimmäistä ottelua Kakkosen Pohjoisessa lohkossa on jouduttu siirtämään talvisten olosuhteiden vuoksi ja joukkueen ensimmäinen peli on vasta 12. toukokuuta.

- Kauden alun siirtyminen on kaksipiippuinen juttu, sanoo TP-47:n päävalmentaja Kimmo Halmkrona.

- Hyvä puoli on, että saimme lisää valmistumisaikaa. Mutta vielä pahempi on, että kesällä edessä on otteluruuhka, lisää Halmkrona.

Muissa kuin paikallispeleissä torniolaiset jalkapallon ystävät toivovat PS Kemin voittoa ja vastaavasti kemiläiset toivovat TP-47:lle voittoa.

Juhani Himanka

Viime kaudella Kakkosessa kolmanneksi sijoittunut torniolaisjoukkue on talven aikana uudistunut. Nuorella joukkueella on tavoitteena päästä vähintään samalle tasolle. Nälkäisen joukkueen taivas ei kuitenkaan tipahda niskaan, vaikka viime vuoden menestys ei uusiutuisi.

PS Kemi aloittaa Junkohallissa

Naapuriseura PS Kemi Kingsin kausi alkaa sunnuntaina Karihaaran tekonurmen sijasta Junkohallissa ottelulla Kokkolan Palloveikkoja vastaan. PS Kemin päävalmentaja Juhani Himanka on tyytyväinen, että kauden alkua ei tarvinnut siirtää.

- Ottelutahti joka TP-47:llä on kesällä edessä, on amatöörijoukkueella todella kova, muistuttaa Himanka.

Viime kaudella Ykkösessä pelannut PS Kemi hakee pikaista paluuta. Ryhmästä löytyy kokeneita pelaajia, joiden taso on osoittautunut riittäväksi Kakkosta korkeammalla.

- Jos joku joukkue on paremmin sijoittunut kun kauden 29 ottelua on pelattu, niin sen kanssa on elettävä, toteaa Himanka.

Paikallisherruus kiinnostaa

Molemmat merilappilaiset ovat tyytyväisiä, että paikallisotteluja on luvassa. Kolminkertaisessa sarjassa Meri-Lapin herruus ratkaistaan kahdesti Kemissä ja kerran Torniossa.

- Paikallispeleissäkään ei ole jaossa kuin kolme sarjapistettä, mutta kyllä niistä voiton saaminen tuo lisää itseluottamusta ainakin seuraavaan paikallismatsiin saakka, sanoo Halmkrona.

- Näissä otteluissa joukkueiden kannattajat jakautuvat. Muissa kuin paikallispeleissä torniolaiset jalkapallon ystävät toivovat PS Kemin voittoa ja vastaavasti kemiläiset TP-47:n voittoa. Tämä on syytä sanoa, ettei iso kuva unohtuisi, sanoo Himanka.