Yliopistoon pyrkinyt karhu pudotettiin puusta

Nukutusnuolen ruumiiseensa saanut mustakarhu päätyi maahan levitettyihin pehmusteisiin. Tajuton eläin kuljetettiin lopulta syrjäseudulle.

Ulkomaat
Karhu roikkuu puusta ja on juuri putoamaisillaan.

Yhdysvalloissa Coloradon osavaltion yliopistokampuksella hämmennystä herättäneen mustakarhun kummallinen seikkailu sai lopulta onnellisen päätöksen, kun asutulle alueelle vaeltanut eläin kuljetettiin takaisin villiin luontoon Kalliovuorten alueelle.

Karhun havaitsi yliopiston alueella ensimmäisenä Rhonda Chestnutt, joka tunsi jonkin karvaisen eläimen pyyhkäisevän jalkojaan laittaessaan kolikoita pysäköintimittariin. Chestnutt kertoo luulleensa eläintä ensin suurikokoiseksi koiraksi, mutta tajusi pian kyseessä olevankin karhu.

- Se karhu oli vähän kuin "anteeksi nyt minä tulen" ja juoksi täyttä vauhtia, Chestnutt kuvaili kokemustaan Daily Camera lehdelle.

91-kiloinen uroskarhu pakeni saamaansa huomiota lähellä opiskelija-asuntolaa olevaan puuhun. Paikalle hälytetyt viranomaiset ampuivat karhua nukutusnuolella ja se putosi lopulta 4,5 metrin korkeudesta selälleen maahan aseteltuihin pehmusteisiin suuren opiskelijajoukon todistaessa tapahtumia.

- Se oli todella täydellinen laskeutuminen, kampusalueen poliisin tiedottaja Ryan Huff sanoi Daily Camera -lehdelle.

Muutama opiskelija ehti käydä paiskaamassa maahan pudonneen karhun tassua ennen kuin se kuljetettiin pois yliopiston alueelta.

Lähteet: Reuters, AP