1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Kaukosen sillalle painorajoitus

Lapin ELY-keskus rajoittaa Kittilän Kaukosen sillan käyttöä sen huonon kunnon vuoksi. Rovaniemen ja Kittilän välinen matka kasvaa joko 65 kilometrillä Sodankylän kautta tai 82 kilometrillä Pellon kautta. Kaukosen silta on ainoa painorajoitettu silta kantateillä Suomessa.

Kittilän Kaukosen kylä uusi jätevesijärjestelmänsä. Kuva: YLE Sauli Antikainen

Kittilässä asetetaan painorajoitus Kaukosen sillalle. Lapin ELY-keskus rajoittaa sillan käyttöä sen huonon kunnon vuoksi pari kymmentä kilometriä Kittilän kuntakeskuksen eteläpuolella kantatiellä 79.

Painorajoitus tulee voimaan 1.5. Kaukosen sillalla sallitaan jatkossa liikenne korkeintaan 50 tonnin painoisille ajoneuvoille, joiden telipaino on korkeintaan 16 tonnia.

Liian raskaat ajoneuvot joutuvat nyt kulkemaan Rovaniemen ja Kittilän välin Sodankylän kautta. Matka pitenee silloin 65 kilometrillä. Raskaat ajoneuvot voivat kiertää myös Pellon kautta, jolloin matka kasvaa 82 kilometrillä.

Painorajoitus vaikuttaa erityisesti raaka-ainekuljetuksiin sekä siirtokuljetuksiin.

Lapin ELY-keskuksen mukaan Kaukoseen ei ole vielä suunnitteilla korvaavaa siltaa. Kaukosen silta on ainoa painorajoitettu silta kantateillä Suomessa.