1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Halutaan lainata: Ideoita ihanne-Ylestä

Mitä haluaisit nähdä, kuulla tai lukea Yleltä enemmän? Entä mitä sietäisi siivota syrjään? Yleisradio lietsoo kansalaisia keskustelemaan palveluistaan.

Ylen aamu
Lauri Kivinen
Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen kävi kertomassa kansalaiskeskustelu verkossa -hankkeesta. Tarvoitteena on selvittää, mitä me suomalaiset Yleltä odotamme ja minkälaisen Ylen haluamme.

Yle tuntee yleisömääränsä varsin tarkkaan. Tiedon keruu suomalaisten varsinaisista mietteistä Ylen suhteen on jäänyt kuitenkin pitkälti ohjelmapalautteen varaan. Puheluita tulee joka päivä sadoittain ja siihen sähköpostit ja kirjeet päälle, mutta lähestyvä Yle-vero tekee entistä laajemman palauteryöpyn tarpeelliseksi.

Uusi kommentointitapa kenelle tahansa internetin käyttäjälle on kansalaiskeskustelu Minkälainen on unelmiesi Yle? (siirryt toiseen palveluun)

Toukokuun lopulle asti kerättävä palaute otetaan toimitusjohtaja Lauri Kivisen mukaan huomioon työstettäessä suunnitelmia vuoden 2013 ohjelmista.

- Kenenkään ei tarvitse pelätä, että muuttaisimme kovin perustavasti sitä palvelua, jota Yle suomalaisiin koteihin tuo. Eikä kukaan toivottavasti odotakaan kokonaisuuden muuttuvan rajusti. Yleisradioyhtiö pystyy vuositasolla muuttamaan ohjelmistostaan alle 10 prosenttia, Kivinen kertoi Ylen aamu-tv:ssä vieraillessaan.

Yleisradioyhtiö pystyy vuositasolla muuttamaan ohjelmistostaan alle kymmenen prosenttia.

Lauri Kivinen

Uskollisten laiminlyöntiä?

Yle saa alinomaan risuja palveluistaan. Eräs kestomoitteiden aihe on uusintojen määrä. Toimitusjohtaja Lauri Kivinen perustelee tiettyjen ohjelmien ja elokuvien uusintoja sillä, että kaikki halukkaat katselijat eivät pääse lähetysaikaan vastaanottimen ääreen eikä kaikilla ole käytössään Yle Areenaa (siirryt toiseen palveluun).

- Kyllä niitä kannattaa pyörittää muutamaan kertaan, kun ne on hankittu ja ostettu. Se on myös malli, jolla ohjelmia meille myydään. Saamme samaan hintaan esittää niitä viikon tai kuukauden mittaan useita kertoja. Näin varmistetaan, että mahdollisimman moni pystyisi ne näkemään.

Viimeksi Voimalan ja Tohtori Kiminkisen lakkauttamiset ovat käynnistäneet valitusten vyöryn. Kansalaiset ovat perustaneet ohjelmien säilyttämisen puolesta nettiadresseja ja Facebook-ryhmiä.

Toimitusjohtaja Lauri Kivinen vakuuttaa, ettei Yle halua jättää Voimalan ystäviä pulaan, ja että terveysalan ohjelmille on jatkossakin sijansa.

- Valitettavasti jonkin suosikkiohjelman päättyessä emme pysty heti suoralta kädeltä ilmoittamaan, mitä vuoden kuluttua tarjoamme sen tilalle, Kivinen sanoo ja patistaa suomalaisia kertomaan ajatuksiaan itselle mieluisasta Ylestä.

Lue seuraavaksi