1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Onnettomuudet heikoilla jäillä

Kolme henkilöä kateissa Etelä-Savossa

Poliisi etsii muistisairasta Enonkoskella, potkurilla liikkuvaa heikoilta jäiltä Rantasalmella ja alaikäistä Mikkelissä. Rantasalmella tarvitaan avuksi hydrokopteri tai helikopteri heikkojen jäiden takia.

Etelä-Savon poliisin vappukiiireet alkoivat jo edeltävänä viikonloppuna. Normaalien viikonlopputehtävien lisäksi peräti kolme henkilöä ilmoitettiin kadonneeksi.

Enonkoskella hoitokodista kadonnutta 59-vuotiasta miestä etsittiin sunnuntaina pitkin päivää. Maanantaiaamuun mennessä havaintoja ei ole tulllut.

Mies katosi hoitokoti Illtasadusta lauantai-iltana klo 18.30. Etsintöihin on osallistunut poliisin lisäksi helikopteri ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun väkeä.

Kadonnut mies on dementoitunut ja liikkuu huonosti. Mies on noin 180 cm pitkä ja vatsakas. Päällä miehellä on katoamishetkellä ollut vaalean sininen villatakki, tummansiniset collegehousut ja miehellä ei ole ollut kenkiä jalassa. Miehellä on parinmillin harmaa sänkitukka. Miehen puhe on yleisesti heikkoa, mutta puhuessa mies siristää tavanomaisesti toista silmäänsä.

Jäille ei asiaa edes pelastajilla

Sunnuntaina poliisi tai tiedon Rantasalmella potkurilla liikenteeseen lähteneestä vanhemmasta mieshenkilöstä.

- Maanantaiaamuna jatkamme etsintöjä joko hydrokopterin tai helikopterin avulla. Jäät ovat niin heikkoja, ettei sinne ole muuten mitään asiaa, ylikonstaapeli Esko Seppänen Etelä-Savon poliisista muistuttaa.

Sunnuntaina poliisi sai tiedon kaksi vuorokautta kateissa olleesta nuoresta, alaikäisestä henkilöstä Mikkelistä. Maanantaiaamun mennessä havaintoja ei ollut tullut.

- Puhelimella häneen ei olla saatu yhteyttä, kaverit eivät tiedä mitään, eivätkä muutamat tarkistukset ole vielä tuottaneet tulosta, Esko Seppänen kertoo.