1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jussi Raittinen riimittelee sananmuunnoksia

Olli Kujasen seikkailut, siihen piristävää sumppia ja pehmeät jänikset. Jussi Raittinen alias Kullervo Pellinen innostui sananmuunnoksista jo nuorena miehenä

Jussi Raittinen
Musiikillisista sananmuunnoksista esitelmöi Aamu-tv:ssä muusikko Jussi Raittinen.

- 60 -luvun alkupuolella opiskelijapiireissä kiersi sellainen moniste - suomalaisen miehen perustarina, joka oli aivan täynnä hulvattomia sananmuunnoksia. Moniste oli sen ajan teekkarihuumoria. Minun tämän alan harrastukseni alkoi siitä, Raittinen kertoo.

Muusikkopiireissä oli samanhenkisiä ihmisiä ja yksi Raittisen ystävistä ehdotti monisteen levyttämistä. Kappaleet syntyivät nopealla tahdilla yhteisen mökkireissun aikana. _Lokki kivellä _-levy julkaistiiin vuonna 1971. Ainoa levy-yhtiö, joka suostui levyn julkaisemaan oli Love Records. Levystä otettiin vain pieni painos ja enimmäkseen sitä myyntiin c-kasettina. Nyt keräilyharvinaisuudeksi nousseesta levystä on otettu uusintapainos cd:nä.

Raittisen mielestä suomen kieli on aivan mainio sananmuunnoksiin. Muusikkopiireissä sananmuunnoksia harrastetaan laajalti ja nykyään sananmuunnokset leviävät muusikoiden keskuudessa facebookin välityksellä. Pitkään sananmuunnokset pysyivät sellaisena pienen piirin vitsinä.