Uusi kunnanjohtaja tahtoo työpaikkoja Vihtiin

Vihti on viime vuosina kasvanut samassa suhteessa kuin seudun vastaavankokoiset kunnat, mutta työpaikkaomavaraisuudessa se on jäänyt pahasti muista jälkeen. Vapun jälkeen tehtävässään aloittava uusi kunnanjohtaja Sami Miettinen pitää työpaikkojen lisäämistä tärkeimpänä tehtävänään.

Vihti
Vihdin vuokra-asuntoja.
YLE

Valmista työkalupakkia yritysten houkuttelemiseen Pielavedeltä Vihtiin muuttaneella Miettisellä ei ole mukanaan. Joitakin konsteja uudella kunnanjohtajalla kuitenkin on mielessään.

- Silmään pistää se, että yrittäjien tyytyväisyys Vihdin kunnan toimintaan ei ole kovin hyvällä tasolla. Pyrin lähtemään liikkeelle vuorovaikutuksen parantamisesta ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Viisasten kivi löytyy yrittäjien puolelta, jos kunnalla on herkkyyttä kuunnella viestiä ja ottaa se vastaan, Miettinen toteaa.

Silmään pistää se, että yrittäjien tyytyväisyys Vihdin kunnan toimintaan ei ole kovin hyvällä tasolla.

Sami Miettinen

Hänen mukaansa on hyvä, että kuntaan virtaa uusia asukkaita. Samalla kuitenkin kasvaa myös palveluiden tarve. Kunnanjohtaja arvelee kasvun jatkuvan myös tulevina vuosina.

- Tietysti kunnanjohtajan työn keskeisiä sisältöjä on tasapainoilu, että pystyttäisiin suurin piirtein elämään varojemme mukaan ja samalla tarjoamaan kuntalaisille sellaiset palvelut, että he voivat olla niihin tyytyväisiä

Miettinen arvelee, että Vihti joutuu jatkamaan tiukkaa taloudenpitoa myös tulevina vuosina. Hän aloittaa työnsä kunnanjohtajana toinen toukokuuta.