Kansainvälinen mäkihypyn valmennuskeskus Rovaniemelle

Mäkihypyn lajiliitto Finnjumping ry haluaa Ounasvaaralle kansainvälisen valmennuskeskuksen. Yhdistyksen mukaan keskus antaisi lisää mahdollisuuksia mäkihyppääjien ympärivuotiseen huippuvalmennukseen. Valmennuskeskus piristäisi samalla Rovaniemen elinkeinoelämää, kun se olisi myös ulkomaisten ryhmien käytössä.

urheilu
Finnjumping ry:n toiminnanjohtaja Mauri Haataja
Finnjumping ry:n toiminnanjohtaja Mauri Haataja.Matti Konttinen / Yle Lappi

Finnjumping ry:n toiminnanjohtaja Mauri Haataja sanoo, että talviurheilukaupunkina tunnettua Rovaniemeä parempaa paikkaa kansainväliselle valmennuskeskukselle ei Suomesta löydy.

- Valmennus eri lajien osalta on meillä ylivertaista, mistä hyötyy kaikki muutkin lajit mitä täällä on. Meillä on pitkälle viety urheiluakatemiatoiminta ja Rovaniemen logistinen saavutettavuus on lajin osalta maailmanlaajuisesti parasta mitä voidaan tarjota, Haataja perustelee.

Hyppyrimäet uusiksi

Keskuksen keskeisin ja mittavin investointi olisi koko Ounasvaaran mäkikeskuksen remontoiminen sellaiseksi, että se täyttää kansainväliset mitat ja normit. Yhdistyksen tekemän arvion mukaan remontti maksaa noin viisi miljoonaa euroa. Remontin kävisivät läpi kaikki Ounasvaaralla olevat hyppyrimäet.

Ounasvaaralla sijaitsevat hyppyrimäet omistaa Rovaniemen kaupunki. Haataja on käynyt henkilökohtaisesti esittelemässä hanketta kaupungin päättäjille, jotka ovat suhtautuneet suunitelmaan myönteisesti. Rahojen saaminen on kuitenkin tiukassa, mutta ei suinkaan mahdotonta.

- Mäkien kunnostuksiin ei ole useaan vuoteen käytetty yhteiskunnan varoja. Kun tiedostetaan vielä se, että me tarvitaan tänne valmennuskeskus myös elinkeinopolitiikan näkökulmasta, niin siihen on mahdollista saada kokonaisrahoitus, Haataja sanoo.

Hän arvelee, että myös ulkopuolisten tahojen osallistuminen rahoitukseen on mahdollista.