Bond-ohjaaja Mendes: Istanbul on Istanbul

Seuraavan Bondin ohjaava Sam Mendes rauhoittelee turkkilaisia, jotka ovat huolestuneet maansa suurimman kaupungin Istanbulin maineen puolesta.

Daniel Craig ja Sam Mendes poseerasivat uuden Bond -elokuvan tiedotustilaisuudessa Lontoossa viime marraskuussa. Kuva: Andy Rain / EPA

Uuden Skyfall Bond-elokuvan maineikas ohjaaja Sam Mendes on pitänyt sunnuntaina Istanbulissa tiedotustilaisuuden. Mendes kommentoi tilaisuudessa yhdessä elokuvan pääosien näyttelijöiden kanssa joidenkin turkkilaisten huolta siitä, millaisena Istanbul uudessa Bondissa näytetään.

- Istanbul on Istanbul, ja sellaisena sen tulette näkemään. Älkää huolehtiko, emme tule esittämään Turkkia vanhanaikaisena maana. Istanbul on mahtava kaupunki ja vangitsemme filmille sen parhaimmat puolet, Sam Mendes vakuutti lehdistötilaisuudessa.

Brittiohjaaja Sam Mendes on tullut tunnetuksi muun muassa ohjaamistaan elokuvista American Beauty ja Revolutionary Road.

Uuden Bond-elokuvan käynnissä oleviin kuvauksiin liittyvästä, erityisestä lehdistötilaisuudesta vinkkasi Yle Uutisille Ylen toimittaja Lotta Nuotio Turkista.