City-kalastusta Haapasalmessa

Savonlinnan ydinkeskustassa pääsee taas kalastamaan. Heittokalastus on sallittua Haapasalmessa kevyen liikenteen sillan, eli Torisillan, ja ohikulkutien siltatyömaan välillä.

kalastus
Savonlinnan Haapasalmi
Savonlinnan Haapasalmi torin varrella on taas luvallinen kalavesi.Yle / Paavo Koponen

Haapasalmessa saa kalastaa torin vastapäiseltä Puistokadun puoleiselta rannalta sekä veneestä. Silloilta ja laitureilta ei saa kalastaa, eikä muutenkaan häiritä muita liikkujia tai rakennustöitä. Sallittuja välineitä ovat heittouistin ja perho. Syötillä onkiminen on kiellettyä.

Kaupunki sallii heittokalastuksen Savonlinnan seudun Perhokalastajien aloitteesta. Kalastus virrassa jatkuu niin myöhään syksyyn, kuin se on olosuhteiden puolesta mahdollista.

Tavalliisten järvikalojen ohella Haapasalmen arvokaloja ovat taimen ja harjus sekä säyne. Vapaakalastajalle vahva säyne on hyvä vastus, vaikkakaan sitä ei ruokakalana ole arvostettu.

Päivälupa Haapasalmeen maksaa seitsemän euroa. Tarkempia tietoja kalastuspaikoista sekä lupia saa Turusen Verkkoliikkeestä. Se sijaitsee Olavinkadullla satakunta metriä Haapasalmesta länteen.